Política 25/07/2017

Cs també presentarà un recurs d'empara al TC contra la reforma del reglament del Parlament

El portaveu adjunt de la formació, Fernando de Páramo, qualifica de "salvatjada parlamentària" la modificació de les regles de la cambra que volen aprovar aquest dimecres Junts pel Sí i la CUP per aprovar les lleis de desconnexió

Mireia Esteve
2 min
El portaveu adjunt de Ciutadans, Fernando de Páramo, ahir al Parlament.

BarcelonaAquest dilluns va ser el PP qui va anunciar que portaria al Tribunal Constitucional la reforma del reglament del Parlament que demà s'ha d'aprovar al ple, i aquest matí ha sigut Ciutadans qui també presentarà un recurs d'empara a l'alt tribunal. El portaveu adjunt de Ciutadans, Fernando de Páramo, ha qualificat de "salvatjada parlamentària" la llei que ha de modificar el reglament del Parlament que promouen Junts pel Sí i la CUP per poder aprovar les lleis de desconnexió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El que persegueix aquesta reforma és tapar la boca a l'oposició", ha denunciat De Páramo, que també ha retret a Junts pel Sí i la CUP que "no deixin participar" a l'oposició. De fet, el portaveu adjunt del partit taronja ha relacionat aquesta modificació amb les declaracions que va fer ahir el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en què assegurava que no acataria cap inhabilitació del Tribunal Constitucional. "Puigdemont ha de saber que el Parlament no és d'ell, sinó de tots els catalans", ha criticat De Páramo.

Per la seva banda, el PSC de moment encara no ha decidit si també presentarà un recurs d'empara al Tribunal Constitucional, sinó que la seva portaveu al Parlament, Eva Granados, ha explicat que "en funció de com quedi la llei" prendran les decisions oportunes. Això sí, ha deixat clar que si no es respecta el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries i s'intenten aprovar les lleis de desconnexió a través del mecanisme de lectura única -tal com preveuen Junts pel Sí i la CUP amb la reforma del reglament del Parlament- "el PSC farà tot el possible per impedir-ho".

En canvi, el diputat no adscrit Germà Gordó ha afirmat aquest dimarts en roda de premsa al Parlament que donarà suport a la reforma del reglament que proposen Junts pel Sí i la CUP perquè la llei està basada "en la sobirania del propi Parlament" i que les esmenes presentades per Junts pel Sí "fan evident que el reglament està d'acord amb l'ordenament jurídic".

stats