Política 14/11/2016

C's amenaça de recórrer els pressupostos si inclouen la partida del referèndum

Arrimadas avisa que no donaran suport als comptes mentre augmentin la pressió fiscal per construir estructures d'estat

Núria Orriols
1 min
Inés Arrimadas en el segon debat d'investidura / PERE VIRGILI

BarcelonaDesprés que la CUP hagi decidit permetre que els pressupostos superin el primer tràmit al Parlament, l'oposició es posiciona. Si bé l'esquerra anticapitalista va dir que la introducció i la visibilitat de la partida del referèndum havia estat clau perquè les seves bases acceptessin d'entrada els comptes, precisament aquesta partida serà motiu de recurs per part de Ciutadans i també el PP.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La portaveu de C's, Inés Arrimadas, ha anunciat aquest dilluns en roda de premsa que si els comptes de la Generalitat incorporen partides "inconstitucionals", el partit taronja presentarà un recurs al Consell de Garanties Estatutàries –que està pendent de renovació–, la qual cosa podria retardar la tramitació dels pressupostos un mes.

Malgrat això, Arrimadas ha deixat clar que la seva intenció no és "bloquejar" els comptes, sinó que qui provocarà que s'encallin seran Junts pel Sí i la CUP si pacten partides que no són legals. El dictamen que podria emetre el Consell de Garantia Estatutàries no és vinculant però per a la portaveu del partit taronja seria un "precedent" que podria servir per presentar recursos en altres instàncies.

Uns comptes fets per "acontentar" la CUP

Tot i que C's ha admès que encara no ha pogut examinar els comptes, ja avisat que no hi donarà suport perquè estan fets per "acontentar" la CUP. Mentre que Arrimadas defensa una baixada d'impostos i la reducció del sector públic de la Generalitat, el Govern –segons C's– segueix el camí contrari: augmentar la pressió fiscal per "construir més estructures d'estat". Un fet que fa inviable que Ciutadans els avalin –ha assegurat.

stats