Política 06/04/2016

C's s'aixecarà de la taula de negociació a tres si Podem no subscriu el pacte Sánchez-Rivera

Girauta diu ara que mai s'han plantejat entrar a un govern de Sánchez, però que no ho descarten

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
Albert Rivera amb el portaveu de C's al Congrés, Juan Carlos Girauta. EFE

MadridDesprés de reclamar ministeris a Pedro Sánchez, Ciutadans assegura ara que mai s'han plantejat entrar a un govern del PSOE. En declaracions als passadissos del Congrés, el portaveu del partit a la cambra, Juan Carlos Girauta, ha assegurat que es van malentendre les seves declaracions de dimarts en roda de premsa, en què veia amb bons ulls formar un govern de coalició amb els socialistes. "Ciutadans no descarta estar en el govern. Però dir que Ciutadans vol ministeris és mentida", ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A només 24 hores de la reunió a tres entre PSOE, Pode i C's per explorar un pacte per a la investidura, Girauta ha advertit que la seva formació s'aixecarà de la taula de negociació, prevista per demà dijous a dos quarts de cinc de la tarda, si Podem no subscriu fil per randa l'acord que Albert Rivera i el PSOE van signar abans de la investidura fallida.

Girauta ha insistit que només acceptaran el sí gratuït de Podem perquè ells ja han fet moltes cessions. Proposa un acord per a tota la legislatura i, si Pablo Iglesias no s'avé aquest acord, ja ha advertit que s'aixecaran de la taula. "L'important és que començarem a negociar", ha dit amb to pessimista sobre la durada de la trobada o bé si hi haurà una nova reunió.

stats