CORRUPCIÓ
Política 31/08/2015

C’s vol auditar els comptes del Govern

Rivera pretén convertir el 27-S en la seva catapulta a la Moncloa

R.t.
2 min
Inès Arrimadas, entre Matías Alonso i Albert Rivera, en la presentació de la llista de C’s ahir a l’Auditori AXA de Barcelona.

BarcelonaCiutadans pensa explotar a fons les sospites de corrupció que planen sobre CDC durant la campanya. Ho van deixar clar ahir a l’Auditori AXA de Barcelona, on van presentar la candidatura, encapçalada per Inés Arrimadas, però acompanyada de prop per Albert Rivera, que aspira al fet que una victòria el 27-S el catapulti a les eleccions espanyoles, de les quals ell és el candidat. Així, els dos dirigents del partit van anunciar que, si C’s governa passades les catalanes, faran una auditoria dels comptes públics de la Generalitat per “estirar i netejar” la institució, segons Rivera. “Farem una auditoria per veure qui ha robat, perquè el debat identitari no ens pot distreure del que realment importa”, va insistir la candidata, que va denunciar: “Ja està bé de polítics que han robat i de polítics que han tapat els que han robat”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Aquesta última afirmació anava en clau estatal, ja que Rivera -amb la mirada a les eleccions espanyoles del desembre- va assegurar que PP i PSOE “han pactat amb els Pujol i ERC, i han fet els ulls grossos davant tota la corrupció d’aquests 30 anys”. És per aquest motiu que va dibuixar C’s com l’únic partit capaç d’investigar la gestió feta a les institucions en les últimes dècades, tant a Catalunya com a l’Estat. Un paper que ja va jugar en les eleccions municipals i autonòmiques del maig, quan va vincular els pactes postelectorals a compromisos contra la corrupció.

Insistint en aquest camp, el líder de C’s va assegurar que “està acostumat” a jugar contra “un equip dopat amb diners públics”. “Jugarem amb les seves regles de joc i, tot i això, guanyarem”, va pronosticar, ja que vol poder dir que han “fet història i vençut el nacionalisme a les urnes”. De fet, Rivera va assegurar que un canvi polític a l’Estat frenaria el sobiranisme, atès que, segons ell, “els nacionalistes han jugat a confondre Espanya amb el PP i el PSOE”. I traçant el fil que uneix el 27-S amb el seu paper a les estatals, va subratllar que “és important que Catalunya lideri el canvi a tot Espanya”.

Frec a frec pel segon lloc

Segons els càlculs de Rivera, que Arrimadas assolís el govern de la Generalitat li atorgaria a ell una notorietat i al seu partit un perfil de seriositat que els permetria multiplicar les expectatives de cara a la Moncloa. Les enquestes, però, assenyalen un frec a frec amb Catalunya Sí que es Pot per ser segona força, a molta distància de Junts pel Sí i amb escasses possibilitats de formar una coalició de govern alternativa. Tot apunta que és precisament el paper de cap de l’oposició el que C’s persegueix, que ja seria una bona carta de presentació a les espanyoles, en què PSOE, PP i Podem seran rivals.

Per aconseguir-lo, Arrimadas va prometre “no treballar per banderes, sinó per persones” i va abraçar reivindicacions clàssiques del catalanisme, comprometent-se a batallar pel corredor mediterrani i un millor finançament “per tenir més diners per a serveis socials, i no per a xiringuitos ”. “A Catalunya tenim els problemes de la resta d’espanyols, però aquí s’hi afegeix el separatisme”, va asseverar.

stats