POLÍTICA
Política 25/09/2011

Coscubiela, proclamat cap de llista d'ICV a les generals

Té com a repte que cap persona d'esquerres s'abstingui o es resigni el 20-N

Acn
2 min
Joan Cuscubiela i Joan Herrera. ACN

BarcelonaEl nou candidat d'ICV a les eleccions generals, Joan Coscubiela, ha assegurat aquest diumenge que el seu repte és "aconseguir que cap persona d'esquerres i progressista de Catalunya tingui la temptació d'abstenir-se o de resignar-se el dia 20 de novembre". Coscubiela ha estat proclamat com cap de llista d'Iniciativa després que fos elegit amb el 97,36% de vots favorables dels adherits i amics d'ICV amb una participació de 34,07%.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El secretari general d'ICV, Joan Herrera, ha afirmat que Coscubiela "és el millor dels candidats possibles i pot aconseguir" que Iniciativa representi al Congrés dels Diputats "la veu de molta gent d'esquerres que no es resigna". Coscubiela ha estat l'únic candidat a les primàries d'ICV de cara les generals del 2011.

Un únic candidat, el 97% dels vots

D'un cens electoral de 5.224 entre adherits i amics, hi ha participat el 34% (1.780) ja que hi havia un cap de llista únic. D'aquests un 97% hi ha votat a favor (1.733 persones), un 0,79% en contra (14), un 1,74% en blanc (31) i un 0,11% nuls (2). Les xifres són molt similars a les que van aconseguir en aquests processos Joan Herrera com a candidat a les eleccions al Parlament i Raül Romeva a les europees.

Objectiu: evitar l'abstenció de l'esquerra

El cap de llista a les generals ha explicat que té "un triple objectiu": "Convertir el cabreig i la indignació en un compromís cívic i democràtic, que això s'expressi amb el màxim suport electoral al projecte d'ICV i que el 20-N serveixi per avançar en la reconstrucció de les idees i els projectes i les polítiques nítidament d'esquerres". En aquest context, ha remarcat que a les eleccions del 20 de novembre està en joc el model social de les dues pròximes dècades.

"No em sentireu cap promesa buida ni una sola previsió de bombolla i de creació de llocs de treball", ha remarcat. Coscubiela ha ressaltat que és "de l'actual situació i l'únic que no es pot fer als ciutadans és que el procés electoral sigui una cursa de veure qui té la proposta més grossa". Segons ha dit, "la gent espera molt clar veure les propostes que ens permetin no un canvi de govern, sinó un gir en les polítiques econòmiques".

stats