Política 06/03/2012

El PP promet que Rajoy "estarà al costat" de la Generalitat catalana i que és conscient "del gran esforç" que està fent

Els populars es mostren conciliadors amb l'executiu de CiU, a poques hores de la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF)

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl portaveu del PP al Congrés, Alfonso Alonso, ha subratllat avui que el seu partit és "molt conscient dels gran esforç" d'austeritat i contenció del dèficit que està fent la Generalitat de Catalunya. "El govern [espanyol] estarà al seu costat", ha afirmat taxatiu. Per això, valora la "disposició al diàleg" de l'executiu català i ha allargat la mà del seu grup, en una actitud de "comprensió", per buscar solucions a l'hora de retallar l'1,5% del dèficit que Madrid exigeix a les comunitats autònomes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Alonso ha dit que entén el president Artur Mas perquè ha de gestionar la mala herència, a parer seu, del govern de José Montilla. Ha comparat la situació catalana amb la d'altres comunitats, com Extremadura, que han canviat de color polític recentment. En canvi, ha dit que el "sorprèn" les crítiques de l'andalús José Antonio Griñán a la negativa de Mariano Rajoy a flexibilitzar el dèficit autonòmic.

Sobre la reunió del CPFF d'aquesta tarda, espera que es trobi una solució de consens "positiva" tant per a l'administració central com per a les comunitats.

stats