Política 18/10/2011

Discrepàncies sobre el paper de la Generalitat en els casos de desnonament

L'oposició no ha estalviat crítiques per la demora en la presentació dels pressupostos

G.genovès
2 min

BarcelonaEls grups parlamentaris han assumit de manera diferent l'anunci fet avui pel Govern, que farà de mediador entre les famílies deutores i les entitats de crèdit en els casos de desnonament. CiU ha valorat molt positivament la decisió del Govern, i segons el portaveu del grup al Parlament, Jordi Turull, demostra que aquest “no és aliè als problemes dels ciutadans”. El PSC, de la mà de la seva portaveu, Laia Bonet, també ha mostrat la seva satisfacció davant de “qualsevol mesura que vulgui resoldre la situació preocupant dels desnonaments”, tot i que ha avisat que el Govern “fa tard”, ja que el Parlament ja va aprovar en el seu moment una resolució semblant. ERC també s'ha congratulat de la mesura, i ha celebrat que “la pressió exercida per alguns grups” hagi donat els seus fruits.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

No han rebut amb bons ulls la mesura al grup d'ICV, que de la mà de la seva portaveu, Dolors Camats, ha assegurat que l'única mesura presa pel Govern fins al moment davant dels desnonaments ha estat “la contundència de Felip Puig”, i ha exigit que siguin les entitats bancàries les que es facin càrrec del deute quan el propietari entregui l'immoble. Per la seva banda el portaveu de Ciutadans, Albert Rivera, ha demanat que la Generalitat creï un fons de rescat per pagar el deute de les famílies que es quedin sense casa per impagament.

Pel que fa als pressupostos de la Generalitat pel 2012, tots els partits han dedicat crítiques al Govern. El PSC ha denunciat que, ajornant la presentació dels pressupostos per després de les eleccions del 20-N, el Govern està subordinant la política catalana per sota de l'espanyola, i ha demanat que els pressupostos es mostrin aviat perquè “la crisi ho exigeix”. El PP, també ha criticat la demora, i ha demanat que la cambra catalana els pugui aprovar “abans de l'1 de gener”. ERC, de la mà del diputat Joan Puigcercós, ha declarat que el Govern no ha tingut encara cap “reunió seriosa” amb ells, tot i el flirteig de CiU amb els independentistes.

El grup convergent s'ha volgut desmarcar d'aquestes crítiques, i ha declarat que els pressupostos s'han de fer amb “rigor i seriositat”, i per aquest motiu, ha assegurat que cal esperar a conèixer els ingressos que vindran de part de l'Estat. A més, ha denunciat que l'anterior govern tripartit decidís les despeses “sense tenir en compte els ingressos”, fet que ha comportat que l'actual Govern es trobés “un cràter” quan va entrar a la Generalitat.

stats