PARLAMENT
Política 04/10/2011

De Gispert proposa un canvi en el funcionament del debat de política general

La presidenta del Parlament demana que es limitin el nombre de propostes de resolució i que no hi pugui haver votacions separades

G.genovès/p.santaló
1 min

BarcelonaLa presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha proposat avui a la mesa del Parlament un canvi en el funcionament del debat de política general per evitar que torni a succeir el desgavell del cap de setmana passat. De Gispert planteja fixar el nombre de propostes de resolució que presentin els grups parlamentaris i que no hi pugui haver votacions separades en cada proposta de resolució. Així mateix, els canvis també demanen que les propostes tinguin un enunciat simple i que siguin concretes i congruents amb el debat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A la roda de premsa d'aquesta tarda el portaveu de CiU, Jordi Turull, ha aplaudit la proposta de la presidenta del Parlament, ja que considera que les propostes del debat de política general han d'anar dirigides a orientar el govern, i no a fer propostes tan concretes com “legislar sobre una rotonda a un poble determinat”.

Per la seva banda, la portaveu del PSC, Laia Bonet, creu que aquest canvi de normativa necessita d'un diàleg a la junta de portaveus, i ha afirmat que la limitació de les propostes per cada un dels partits podria ser una de les solucions, però no l'única. El portaveu del PP, Enric Millo, ha considerat necessari un canvi de la normativa, però ha emplaçat la junta de portaveus a obrir un diàleg per arribar a un consens que satisfaci tots els grups.

stats