Política 07/12/2011

El TS retira vuit mesos el carnet al diputat del PP Arsenio Pacheco per conduir ebri

El diputat ha de pagar 2.400 euros de multa per conduir amb una alta taxa d'alcoholèmia i xocar contra un vehicle en una rotonda

Efe
1 min

MadridEl Tribunal Suprem (TS) ha retirat el permís per conduir vehicles de motor i ciclomotors durant vuit mesos al diputat electe del PP per Múrcia Arsenio Pacheco i l'ha condemnat a pagar 20 euros diaris durant quatre mesos per conduir amb una taxa d'alcohol superior a la permesa.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una sentència feta pública avui, la Sala Penal del TS assenyala que el parlamentari del PP, que va donar positiu en les proves d'alcoholèmia després de patir un accident a la ciutat de Múrcia el 4 de juliol de 2010, conduïa "amb la seva capacitat d'atenció i reflexos sensiblement disminuïts" a causa de les begudes alcohòliques que havia ingerit prèviament.

Pacheco, que també era diputat a la legislatura anterior, va donar positiu en la triple prova que li va fer la Policia Local de Múrcia, on va registrar una concentració 0,70, 0,56 i 0,58 micrograms d'alcohol per litre d'aire espirat. Segons la sentència, en una rotonda, el diputat no es va adonar que per la seva dreta circulava un vehicle amb el qual va col·lisionar, ocasionant danys que han estat indemnitzats.

El Suprem argumenta que els fets provats integren "tots els elements del delicte de conducció sota la influència de begudes alcohòliques" que preveu l'article 379.2 del Codi Penal. "Atès que es tracta d'un supòsit típic", que "no presenta cap tret d'especial gravetat", el TS retira el permís de conduir al diputat del PP durant vuit mesos i el condemna a pagar una multa de 20 euros durant quatre mesos.

stats