Política 22/03/2017

Iglesias diu que a Rajoy "l'hi bufa" el Congrés perquè ja té lligats els pressupostos

El president espanyol respon que ha de ser "prudent" i evita confirmar que tingui el suport de 176 diputats per aprovar els comptes

Dani Sánchez Ugart
1 min

MadridMariano Rajoy ha assegurat aquest dimecres, en la sessió de control al govern espanyol, que és "prudent" sobre l'aprovació dels pressupostos. El president espanyol ha respost al líder de Podem, Pablo Iglesias, que ha donat per fet que l'executiu té assegurada l'aprovació dels comptes amb el PNB, Coalició Canària, el diputat de Nueva Canaria i Ciutadans: "Celebro saber que ja tinc suport als pressupostos. Si algú volia una primícia informativa ja la té".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tots dos han tingut una enganxada a causa dels vetos al Congrés que el govern espanyol fa de manera abusiva segons els lletrats de la cambra amb l'excusa que les lleis proposades per l'oposició suposen un augment de la despesa. Iglesias ha assegurat que a Rajoy "l'hi bufa" aquest informe dels lletrats, mentre que Rajoy ha defensat que aquesta forma de vetos és present a la majoria d'ordenaments jurídics de l'entorn europeu.

En ser preguntat pels periodistes a la sortida del ple, Rajoy ha assegurat que no té "ni bones ni males sensacions" sobre l'aprovació dels comptes. "He de ser prudent", ha justificat Rajoy, que no ha volgut confirmar que tingui tancat el suport de tots els grups que ha enumerat Iglesias.

Rajoy ha assegurat també que els pressupostos generals de l'Estat, que el govern espanyol aprovarà el dia 31, reflectiran que el corredor mediterrani és "una prioritat política, social i econòmica" per a l'executiu que presideix.

En una resposta al líder de Ciutadans, Albert Rivera, a la sessió de control al govern al Congrés, Rajoy ha avançat que la dotació estarà "com a mínim" en la línia dels últims anys i ha recordat que aquesta inversió és un dels punts de l'acord de governabilitat subscrit amb Ciutadans.

stats