SITUACIÓ FINANCERA
Política 02/03/2011

Duran considera "molt més greu" el dèficit de Castella-la Manxa que el de Catalunya o Balears

En un apunt al seu bloc, el portaveu de CiU ha acusat el govern espanyol de "centrifugar" el dèficit cap a les comunitats autònomes i ha expressat que "l’Estat no pot reclamar-los esforços i que ell no els facin"

Núria Martínez
1 min

BarcelonaEl portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha considerat avui "molt més greu" el dèficit registrat a Castella-la Manxa que en d'altres territoris, com Catalunya o Balears, ja que els castellanomanxecs són "receptors" de la solidaritat interterritorial.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un apunt al seu bloc , Duran s'ha referit a les dades aportades ahir per la vicepresidenta segona del Govern, Elena Salgado, segons les quals nou comunitats autònomes van incomplir l'objectiu del dèficit el 2010. Castella-la Manxa va ser la que va registrar una desviació superior sobre l'objectiu marcat (2,4 %), amb un 6,22%, mentre que Balears va acumular un 4,16% i Catalunya un 3,86%.

Segons Duran, en els casos balear i català "aquest dèficit té un valor que, sens dubte, cal corregir", però és "molt més greu la situació de Castella-la Manxa". Duran ha recordat que Catalunya i les Illes Balears són "aportadores netes" en concepte de solidaritat, mentre que Castella-la Manxa és "receptora a l'hora de tenir en compte el balanç fiscal i les transferències per solidaritat d'unes comunitats a altres". A més, el portaveu ha acusat el Govern espanyol de "centrifugar" el dèficit cap a les comunitats autònomes perquè "són les que atenen molts serveis" de l'estat del Benestar i "sovint es veuen obligades a assumir despeses que el propi Estat decideix"."L'Estat -ha afirmat- no pot reclamar-nos esforços i que ell no els faci, i que continuï mantenint estructures completament innecessàries, despeses prescindibles".

stats