PACTE FISCAL
Política 29/05/2012

Duran serà a la cimera del finançament

El Govern i CDC recelaven de la presència del líder d'Unió, que sí va reclamar el socialista Navarro

Ferran Casas
2 min
CiU i PSC negocien un pacte fiscal específic dins la Lofca

BarcelonaJosep Antoni Duran i Lleida seurà, finalment i segons que ha pogut saber l'Ara.cat de fonts pròximes al dirigent democristià, aquest dimecres a la taula dels líders polítics catalans. La cimera l'ha convocada a les cinc de la tarda Artur Mas per buscar una proposta catalana de pacte fiscal consensuada i que es pugui presentar a la tardor a Mariano Rajoy. El líder d'Unió ha tingut en els darrers dies un paper preponderant en les converses entre els líders polítics catalans. De fet, va obrir joc amb el socialista Pere Navarro, que està disposat a donar suport a Mas sempre i quan renunciï a un sistema inspirat en el concert com el que volen CiU, ERC i ICV-EUiA.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Un ampli sector del Govern i CDC recelaven de la presència del líder d'Unió, en qui veuen un aliat de les tesis menys ambicioses, a la cimera. Més després que hagi rebutjat sense miraments la proposta d'Hisenda pròpia d'Artur Mas obrint una divisió al Govern de CiU. Els convergents pretenien limitar la cimera a líders parlamentaris. Finalment, però, la voluntat del socialista Pere Navarro i del republicà Oriol Junqueras de ser-hi ha dificultat poder-ne deixar fora Duran. El PSC va demanar formalment que el líder d'Unió fos a la cimera entenen que representa un element de moderació.

El líder d'Unió va prendre ahir la decisió després de quadrar la seva agenda (dimecres hi ha ple al Congrés dels Diputats) i la va fer saber a Mas, que no hi hauria posat problema, segons les fonts consultades. A la taula seuran, a més de Mas i Duran i els líders dels grups del mixt, Navarro, Junqueras, Joaquim Nadal, Joan Puigcercós, Joan Herrera i Oriol Pujol, que en els darrers dies s'ha vist obligat a rebaixar el to sobre la Hisenda pròpia.

stats