Política 24/04/2012

Duran sobre els pressupostos espanyols: "Els arguments de Montoro no m'han convençut"

El líder de la federació nacionalista al Congrés denuncia que el govern espanyol carregui el gruix de les retallades a comunitats i ajuntaments

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl portaveu de Convergència i Unió a Madrid, Josep Antoni Duran i Lleida, ha assegurat avui, després d'escoltar la defensa del ministre Cristóbal Montoro dels pressupostos generals de l'Estat per aquest any, que els arguments del titular d'Hisenda no l'han "convençut". És a dir, la federació manté l'esmena a la totalitat als comptes, que es debatrà aquesta tarda al Congrés.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran ha lamentat que Madrid "derivi" el gruix de les polítiques d'austeritat a "les comunitats autònomes i ajuntaments". Segons ha dit, aquesta actitud es podria definir amb un lacònic "que estalviïn ells", parafrasejant la mítica frase de Miguel de Unamuno "que inventin ells".

Pel líder d'Unió, el discurs de Montoro ha semblat més "un míting polític" que no pas una defensa raonada dels números públics i no ha generat "il·lusió, esperança i confiança". També ha subratllat que, a diferència d'allò que assegura el govern espanyol, encara hi ha un greu problema d'endeutament privat que afecta les famílies espanyoles.

stats