RÈPLICA DEL GOVERN
Política 04/03/2011

Duran reclama al PSC que pressioni el govern espanyol perquè sigui "diligent" a l'hora d'aplicar l'Estatut

El líder d'Unió afirma que "si el cas de GISA hagués passat a CiU, l'oposició ja estaria demanant caps polítics de ves a saber quants consellers de la coalició"

Núria Martínez
1 min

BarcelonaEl portaveu de CiU al congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha instat el PSC a pressionar el govern de l'Estat perquè sigui "diligent" a l'hora d'aplicar l'Estatut. El líder d'Unió també ha destacat que "si el cas de GISA hagués passat a CiU, l'oposició ja estaria demanant caps polítics i compareixences de ves a saber quants consellers de la coalició", mentre que "ha passat amb el tripartit i aquí no passa res".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així, Duran i Lleida ha replicat al portaveu del PSC, Joaquim Nadal, que "el Govern ja sap com encarar les seves ambicions nacionals i transformar-les en autogovern i més sobirania". Nadal havia acusat dimarts passat a l'executiu català de "renunciar a l'exercici ple de l'autogovern". Duran ha considerat que el PSC "sap que encara estarà més descol·locat a l'escenari polític català a partir del 22 de maig" i els ha demanat que "influeixi sobre el govern espanyol, per exemple, per a rectificar el contingut de transferències com la de Rodalies", "que el tripartit va acceptar tan disciplinadament sense dir ni piu, encara que fos un traspàs sense trens, sense estacions i sense vies".

D'altra banda, el líder d'Unió també ha fet referència a l'anunci de la vicepresidenta econòmica del govern, Elena Salgado, que va donar a conèixer el dèficit de les comunitats autònomes dimarts passat. A més, ha acusat el PSC de "no haver sabut administrar bé" i de "mentir en acusar a CiU de quelcom que ara oficialment es posa de relleu que era fals".

stats