Política 24/04/2012

Duran avisa Rajoy que la majoria de catalans estan "tips de ser cornuts i pagar el beure"

El líder de CiU a Madrid defensa la seva esmena a la totalitat als pressupostos generals de l'Estat

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl portaveu de Convergència i Unió al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha elevat avui el to per avisar Mariano Rajoy que la ciutadania de Catalunya "està farta, i cada dia que passa n'està més" del tracte que els dóna el govern de l'Estat. En el debat de totalitat als pressupostos generals de l'Estat, el líder de la federació nacionalista a Madrid ha justificat la seva esmena al text per motius generalistes –de grans línies que defineixen els comptes– i perquè no responen als interessos catalans.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran ha dit al president espanyol que hi ha molts catalans, més enllà dels que són obertament independentistes, que proclamen que estan tips "de ser cornuts i pagar el beure" perquè "a més d'un dèficit fiscal insuportable, se'ns disputa fins a l'últim cèntim". Ha negat que la manca d'inversions a Catalunya es degui al fet que "no hi ha diners". Ha recordat que el govern espanyol fixa "prioritats" i resol "demandes" d'altres territoris. La no-inclusió dels diners de l'addicional tercera de l'Estatut als comptes és, per Duran, un gest polític "no atès". "Ens estan portant a un carreró sense sortida", ha avisat. El malestar creixent "no és bo" per a ningú, ha subratllat.

El líder de CiU a Madrid ha recordat la trajectòria del seu grup per afirmar: "La responsabilitat ens surt per les orelles". Ara bé, ha recordat que només es pot ser responsable si hi ha "complicitat i diàleg", dos elements que, segons ha dit, no han existit en aquests comptes. Ho ha contrastat amb els esforços que va costar al govern de la Generalitat l'abstenció del PPC als seus pressupostos.

stats