Política 15/12/2011

Duran trasllada al rei el "malestar" dels catalans amb el dèficit fiscal

El portaveu de CiU a Madrid explica al monarca que la federació treballarà aquesta legislatura per aconseguir el pacte fiscal

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl portaveu de CiU al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, s'ha entrevistat amb el rei Joan Carles en la roda de contactes amb els grups parlamentaris abans de proposar la investidura de Mariano Rajoy com a president del govern espanyol. El líder dels nacionalistes ha aprofitat la reunió per explicar al monarca que "cada cop més a Catalunya hi ha una opinió creixent de sentir-se injustament tractada" fiscalment. Duran i Lleida ha recordat que, segons els càlculs de la Generalitat, el dèficit fiscal està entre el 8 i el 9%, un fet impensable en països com Alemanya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran ha recordat que aquest "malestar molt generalitzat" també s'explica per decisions d'institucions de l'Estat, en una referència implícita a la sentència del Constitucional sobre l'Estatut. Per tot plegat, el portaveu de la federació a Madrid ha reiterat que la reclamació del pacte fiscal serà una de les prioritats de la seva tasca d'oposició aquests quatre anys, i que així l'hi ha explicat al rei. Ha explicat que a la reunió que va mantenir dimarts amb Rajoy, el president electe es va limitar a dir-li que "estudiarà aquest tema".

CiU ha reiterat que no votarà a favor de la investidura del nou president espanyol. El sentit del vot l'orientarà demà l'executiva del partit.

stats