Política 20/05/2013

Duran demana ajuda a Rajoy per aturar l'auge sobiranista

El líder d'Unió implora al president del govern espanyol que reflexioni per solucionar "el problema" que reconeix que té Catalunya, però també Espanya, en lloc d'ignorar-lo i agreujar-lo amb elements com la Llei Wert, que "és la gota que fa vessar el got"

Ara
1 min

BarcelonaEl president d'UDC, Josep Antoni Duran i Lleida, ha retret en una carta dirigida al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que segueixi ignorant la "qüestió catalana" encara que, a criteri seu, els països de la Unió Europea no tenen cap intenció d'acceptar que una Catalunya independent pugui esdevenir un estat més de la UE, encara que l'executiu espanyol aprovés la independència. "Sé que creus que Espanya no té cap problema amb la qüestió catalana perquè els estats membres de la UE no tenen la intenció -encara que tu ho acceptessis- que Catalunya pugui ser un estat més de la UE", li comenta. "A nivell de Nacions Unides, ni els EUA, i no cal dir la Xina, ni Rússia seran mai padrins de la nostra causa", assegura Duran.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la carta, el líder d'Unió també insta a Rajoy a resoldre la qüestió catalana, perquè també és un problema espanyol: "Nosaltres tenim un problema, però Espanya, també", avisa, i afegeix que la llei Wert i el tracte fiscal que rep Catalunya són els principals causants del sentiment de desafecció dels catalans vers Espanya. "Jo no sóc independentista, però entenc que molta gent de bona voluntat arribi a aquesta conclusió, perquè no pareu de donar-los arguments!" li retreu Duran a Rajoy.

Davant d'aquesta situació, Duran adverteix: "No entendre que és un problema d’estat que Catalunya, el motor econòmic de l’Estat, tingui milions de ciutadans que no se sentin representats per Espanya és més propi d’un polític que d’un estadista. I ara, 'Presidente' Rajoy, necessitem l'estadista que situï, en la primera línia de les preocupacions, la recerca de la solució per a la qüestió catalana".

stats