Política 11/07/2012

Duran retreu a Rajoy les "lliçons" mentre el PP català obliga Mas a gastar més

El portaveu de CiU ha reclamat al govern central que procedeixi a fer una "liquidació ordenada" de Bankia. Avala la pujada de l'IVA però demana que pel turisme no s'apliqui l'alça fins al 2013 i que només s'elevi un punt en comptes de dos

J.faus/j.rusiñol
2 min

MadridEl portaveu de CiU al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, ha recriminat aquest dimecres al govern espanyol que colli per igual totes les comunitats autònomes, perquè "Catalunya ha fet els deures" mentre l'Estat no s'estreny prou el cinturó. A més, ha avisat Mariano Rajoy que vagi amb compte a l'hora de donar "lliçons" i prengui nota de l'actitud del PP a Catalunya. Li ha preguntat quina "autoritat moral" té el president espanyol si la formació d'Alícia Sánchez-Camacho, cada vegada que pot, "s'uneix a l'oposició per aprovar resolucions que incrementen la despesa". Duran ha citat el polèmic berenar per als presos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En el discurs ha reivindicat el "clam" que hi ha a Catalunya a favor del pacte fiscal i s'ha preguntat per què hi ha només peatges en les infraestructures que generen competitivitat, com els accessos al port de Barcelona, i, en canvi, són "gratuïtes" les que no en creen.

El líder de la federació nacionalista a Madrid ha donat el seu suport, amb matisos als ajustos de Rajoy. Ha avalat els canvis en la prestació d'atur i l'IVA, si bé li ha demanat que pel turisme no apliqui l'alça fins al 2013 i que només s'elevi un punt en comptes de dos.

També ha reclamat al govern central que procedeixi a fer una "liquidació ordenada" de Bankia, perquè ha considerat que les ajudes europees no resoldran els problemes de l'entitat.

En la seva intervenció al Congrés, Duran i Lleida ha demanat que se suprimeixi Bakia –que ha titllat de "somni de grandesa"– i es protegeixin els dipòsits dels clients i els actius del grup. També ha demanat que es recuperin "com més aviat millor" les subhastes de les nacionalitzades CatalunyaCaixa i Banc de València.

stats