Política 13/07/2012

Duran recorda que Rajoy aplica ara el que va negar al PSOE i al seu electorat

El líder d'Unió retreu la poca cultura de govern del PP, que quan governa fa el contrari del que deia a l'oposició

Ara
1 min
Josep A. Duran i Lleida parlant amb Josep Maria Pelegrí durant la reunió del comitè de govern que el va escollir secretari general d'Unió.

BarcelonaJosep A. Duran i Lleida recorda en la seva carta web setmanal que "Rajoy aplica ara el que va negar al PSOE i el que va dir que no faria davant els seus electors en la darrera campanya electoral". El líder d'Unió aprofita per diferenciar entre les forces polítiques amb "cultura de govern" i les que no en tenen, com el PP o el PSOE, que es comporten diferent en funció de si estan al govern o a l'oposició. "Per això és molt poc responsable actuar amb criteris simplement partidaris quan s’és a l’oposició", recorda Duran, perquè ara el PP fa el contrari del que deia quan era a l'oposició. "Quan eren a l'oposició van muntar un xou amb l’augment de l'IVA que va fer Zapatero. I quan van venir les eleccions van dir que no els apujarien, i ara els han apujat tots dos", ha insistit Duran, que ha recordat també el cas de les pensions, que a la legislatura passada va votar en contra de la darrera reforma consensuada, a més, amb patronal i sindicats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa a les mesures concretes, Duran ha advertit que les de flexibilització d’horaris comercials "poden ser invasives de les competències de les comunitats", i sobre la pujada de l'IVA ha remarcat que "millor que ho hagin fet linealment que no canviant productes que ara paguen un 4% i incrementar-lo a un 8% o un 18%". D'altra banda, però també ha manifestat el seu rebuig al fet que s’augmenti ara al sector turístic en la temporada contractada. "És una mesura danyosa per al sector que, juntament amb l’exportador, tira el carro de l’economia", ha sentenciat.

stats