Política 13/05/2017

David Pérez (PSC): "Dir que hi ha polítics que no estan subjectes a jutges i tribunals és un escàndol"

El secretari segon de la mesa del Parlament respon així a l'argument fet servir pels companys de la mesa davant el TSJC: la inviolabilitat parlamentària

Europa Press
2 min
El diputat socialista David Pérez arriba al Tribunal Superior de Justícia per declarar com a testimoni en el cas Forcadell

BarcelonaEl secretari segon de la mesa del Parlament, David Pérez (PSC), ha qualificat d'"escàndol" que la presidenta, Carme Forcadell, i altres companys de la mesa investigats pel procés sobiranista s'acullin al seu dret a la inviolabilitat parlamentària en declarar davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Dir que hi ha polítics que no estan subjectes a jutges i tribunals és un escàndol", ha dit el diputat socialista en una entrevista d'Europa Press. Creu que aquest principi fa referència a l'opinió i les intervencions dels diputats –que han de ser lliures i respectades–, però que "això no els eximeix de les decisions que es poden arribar a prendre".

"No pots decidir que prendràs decisions que no estaran subjectes a cap altre poder, jutjat o tribunal" perquè t'empara la inviolabilitat parlamentària, perquè no és així, ha criticat.

Sobre la possibilitat que inhabilitin Forcadell i els membres sobiranistes de la mesa –Lluís Corominas, Anna Simó, Ramona Barrufet (JxSí) i Joan Josep Nuet (CSQP)–, Pérez assenyala que no li correspon a ell jutjar-los, però que "de vegades han fet coses que no es podien fer". "Teníem el deure d'impedir o paralitzar algunes de les determinacions que s'han pres" al Parlament a instàncies del TC, i ells no ho han fet, especialment Forcadell, ha apuntat.

Si inhabiliten Forcadell o algun dels investigats, Pérez ha recordat que hauran de deixar el càrrec sempre que la sentència sigui ferma, i que el mecanisme de substitució està recollit en el reglament del Parlament. "No hi haurà cap buit legal, tampoc si s'inhabilita tota la mesa", encara que preveu que això no passarà i que no seran inhabilitats ni ell mateix ni el membre de Cs a la mesa, el vicepresident segon, José María Espejo-Saavedra, perquè tots dos s'han desmarcat sempre –oralment i per escrit– de qualsevol actuació de desplegament del procés sobiranista contrària a les indicacions del TC.

stats