Política 06/10/2014

David Fernàndez : "Sigui com sigui, el 9 de novembre aquest país votarà"

El diputat de la CUP admet a Catalunya Ràdio que hi va haver "turbulències" en la unitat dels partits pro consulta abans de la cimera de divendres. Assegura que a la reunió "no es va parlar d'escenaris post" 9-N

Ara
1 min

BarcelonaEl diputat de la CUP, David Fernàndez, admet que la setmana passada van ser uns dies amb "turbulències" en la unitat dels partits pro consulta, amb una certa "incertesa" per alguns moviments que el Govern va fer sense informar, com el fet d'aturar la campanya institucional per al 9-N.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tanmateix, en una entrevista a 'El matí de Catalunya Ràdio', Fernàndez ha assegurat que la cimera de divendres va servir per refermar la determinació de tots els partits per mantenir la data de la consulta: "No es va parlar d'escenaris post [...], només de com es pot garantir que la ciutadania voti", ha assegurat.

En la mateixa línia, ha afirmat que la CUP esta convençuda que "sigui com sigui, el 9 de novembre aquest país votarà", i ha afegit: "Hi ha equip, hi ha partit, i també hi ha diferents terrenys de joc". Alhora, també ha assegurat que la CUP està disposada a assumir "totes les responsabilitats legals i polítiques" que calgui per garantir el 9-N, i ha conclòs: "Tenim 36 dies [fins al 9-N] per canviar el futur d'aquest país".

Fernàndez ha volgut demanar "disculpes" per la "discreció" i el "silenci temporal" amb el qual actuen els partits pro consulta i l'ha justificat assegurant que "l'únic motiu és un pols democràtic a un Estat que ens vol segrestar les urnes". I ha conclòs: "El silenci es convertirà aviat en crits de veus".

stats