Política 04/08/2015

David Fernàndez: "No veig la CUP investint Mas ni fent el joc a l'estat espanyol"

El fins ara diputat de l'esquerra independentista garanteix que si el procés d'independència post-27-S "va de debò" la CUP "no fallarà". Recrimina a Catalunya Sí que es Pot el que considera que és un "autoengany"

Ara
2 min
El diputat i portaveu parlamentari de la CUP, David Fernández / ACN

Barcelona"No veig la CUP investint president Artur Mas ni fent el joc a l'estat espanyol". Així s'ha pronunciat aquest dimarts el fins ara diputat de la CUP David Fernández, que alertava un cop més que "la potència i possibilitats del procés no depenen de qui sigui president" de la Generalitat. Després de retreure els intents de Convergència i Artur Mas de "patrimonialitzar", diu, el dret a decidir, ha garantit que si el procés d'independència post-27-S "va de debò", la CUP "no fallarà".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En declaracions a Catalunya Ràdio, ha retret l'"ambigüitat calculada" de Catalunya Sí que es Pot, a qui ha advertit que condicionar el dret a decidir de Catalunya a un canvi polític a Espanya no porta enlloc: "No hi ha pitjor mentida que l'autoengany". Insinuava així que el plantejament del que ha definit com una "coalició feta per dalt entre ICV i Podem" que "no té res de nova política" acaba fent el joc a l'Estat. "Alguns volen polaritzar entre els del 'sí' i els del 'sí que es pot'. Nosaltres no renunciem a res, altres sí que renuncien a la llibertat política d'aquest poble", ha reblat.

Majories sòlides i el "frau" de Palau

Fernàndez ha insistit que el que faria "imparable, impecable i amb legitimitat absoluta" el procés d'independència seria que el 27-S les opcions clarament independentistes –Junts perl Sí i la CUP-Crida Constituent– superessin el 55% dels vots, si bé ha insistit a situar en el 50% més un vot la majoria necessària per a la victòria independentista.

El fins ara diputat independentista ha considerat un "frau" les converses de Palau que van desembocar en la llista unitària de CDC, ERC i les entitats sobiranistes, tenint en compte que a la reunió hi havien estat convocats per tractar la proposta d'Òmnium avalada per l'ANC, ERC i la CUP d'elaborar una candidatura sense polítics per convertir el 27-S en un autèntic plebiscit sobre la independència.

"Vam anar a la reunió de Palau per parlar d'aquesta proposta i la sorpresa va ser que en arribar, la proposta ja no existia. Una autèntica presa de pèl. Hi ha hagut un excés de patrimonialització", ha recriminat. Perquè si de partida només Convergència rebutjava aquella possibilitat, el cert és que qui es va quedar sola defensant-la, diu, va ser la CUP. "S'ha de ser molt hàbil per fer-ho canviar tot 180 graus", ha dit en referència a Mas i el fet que s'acabés imposant el seu plantejament. Perquè, segons Fernàndez, "algú tenia la temptació de no convocar el 27-S si no era amb la llista de CDC i ERC".

Fernàndez ha replicat al conseller Felip Puig, que aquest dimarts ha considerat que el vot a la CUP "resta" tant com el de Catalunya Sí que es Pot, i ha dit que "és obvi que Felip Puig no és un actiu per al procés, per això no va a llistes". El diputat de la CUP no reconeix "cap legitimitat i ni una sola paraula" al conseller fins que no "demani perdó" a Ester Quintana, ferida per bala de goma quan ell era conseller d'Interior. A través d'una piulada a Twitter, també ha reivindicat el "vot útil rupturista" de la CUP davant els "atacs de traca" de Puig i del president espanyol, Mariano Rajoy.

stats