Política 24/02/2015

David Fernàndez qualifica la compareixença de Pujol "d'epitafi" i confessa haver sentit "vergonya aliena"

Assegura, en declaracions a RAC1, que Camacho haurà d'explicar "el cinisme hipòcrita del poder" per no denunciar abans els negocis dels Pujol

Ara
1 min
David Fernàndez, cap de files de la CUP al Parlament, atenent els mitjans / ACN

BarcelonaEl president de la comissió sobre frau fiscal, David Fernàndez, ha qualificat la compareixença de l'expresident Jordi Pujol d'"epitafi" i ha admès haver sentit "vergonya aliena". En declaracions a RAC1, ha considerat que l'expresident ha "desconnectat del país", i amb les seves explicacions "no va ajudar a dignificar" el Parlament de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al seu parer, la compareixença de Marta Ferrusola va ser una "antologia de l'absurd", mentre que la de Jordi Pujol Ferrusola li va semblar una "posada en escena de vegades ufana i de vegades superba". Segons Fernàndez, ahir es va entrar en una nova etapa, "la del toreig", i ha afirmat que als diputats de la comissió els va faltar preparació. De fet, ha posat sobre la taula la necessitat de reformar el reglament de les comissions d'investigació.

Fernàndez ha explicat també que lliurarà a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, la gravació de la conversa de La Camarga que va entregar Pujol Ferrusola. Segons ell, la líder del PP, Alícia Sánchez-Camacho, haurà d'explicar al mes d'abril –quan està previst que comparegui a la comissió del frau fiscal– "el cinisme hipòcrita del poder", ja que el PP coneixia els negocis de Pujol Ferrusola des del 2010 i ho va silenciar mentre governava amb CiU. "Aquesta és la història d'un rei despullat", ha sentenciat.

stats