Política 10/07/2015

David Fernàndez: "L'escenari de la llista civil sense polítics en actiu és l'únic possible"

El diputat de la CUP demana "discreció i respecte per a totes les parts" en els contactes entre partits i entitats. En una entrevista a Catalunya Ràdio, confirma que va ser la CUP qui va sol·licitar l'ajornament de la cimera per "escoltar primer la militància"

Ara
2 min
David Fernàndez aquest divendres als micròfons de Catalunya Ràdio / @maticatradio

BarcelonaLa CUP és qui va sol·licitar l'ajornament de la cimera de partits i entitats prevista per a aquest divendres a la tarda perquè primer volen "escoltar la militància". La formació té una assemblea aquest dissabte a Castelló. Ho ha explicat David Fernàndez aquest divendres a 'El matí de Catalunya Ràdio', en què també ha demanat "discreció i respecte per a totes les parts" en els contactes entre partits i entitats perquè "és massa important el que estem fent com perquè hi hagi filtracions". En aquest sentit, el diputat de la CUP ha subratllat que "en determinats formats no podem treballar". Amb tot, i preguntat per si perilla la convocatòria electoral davant la dificultat de tancar un acord, Fernàndez ha afirmat que "no" contempla que "no hi hagi eleccions el 27-S", malgrat que ha admès que "sobre el paper, l'opció hi és".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la línia de la discreció, Fernàndez ha evitat confirmar si ja hi ha nova data per a la cimera ajornada, en la qual s'ha d'abordar la possibilitat de teixir una llista civil de cara al 27-S i hi han estat convocats CDC, ERC, la CUP, l'ANC, Òmnium i l'AMI. Tanmateix, la CUP ja va dir ahir que es marca el 18 de juliol –dissabte que ve– com a límit per explorar la hipòtesi de la llista civil.

Preguntat per si un dels esculls per l'acord és que el president Mas no figuri a la llista, el diputat de la CUP ha afirmat que el 27-S "no és un plebiscit sobre Artur Mas", i ha insistit que la postura de la CUP és que la llista estigui integrada per membres de la societat civil: "L'escenari de la llista civil sense polítics en actiu és l'únic possible. Pot ser el pitjor desafiament que té l'Estat", ha dit. En aquest sentit, Fernàndez ha explicat que "no" es "planteja" formar part de la llista, "tot i que ja seré un polític que no estaré en actiu", ha dit.

stats