NOU PARLAMENT
Política 17/12/2010

De Gispert: "El pacte constitucional està trencat"

La nova presidenta del Parlament ha assegurat que el concert econòmic "és una bona solució per a Catalunya"

Redaccio
2 min
Núria de Gispert, presidenta del Parlament.

BarcelonaLa presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha afirmat aquest divendres que el pacte constitucional està "trencat", ja que la manifestació en contra de la sentència de l'Estatut del 10 de juliol passat "marca un camí i ens diu que hem de treballar d'una altra manera" pel que fa a les relacions amb l'Estat espanyol. De Gispert, que ha fet aquestes declaracions en una entrevista a Catalunya Ràdio, ha dit que traslladarà aquest missatge al president del Congrés dels Diputats, José Bono. Al seu torn, ha defensat aferrissadament el concert econòmic proposat per CiU, ja que segons afirma "és una bona solució per a Catalunya".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Només un dia després de ser proclamada presidenta del Parlament, Núria de Gispert, ha fet una defensa dels drets nacionals de Catalunya des de la perspectiva de CiU. En aquest sentit, De Gispert ha defensat el concert econòmic proposat per CiU, i ha assegurat que "és una bona solució per a Catalunya", ja que "si tenim els diners que Catalunya recapta" la crisi econòmica es notarà "molt menys que ara". D'aquesta manera, ha assenyalat que "hem de treballar per aconseguir el concert o el pacte fiscal, com es digui, perquè es pugui tirar endavant i es pugui recuperar tot el que s'ha perdut en aquests anys".

D'altra banda, ha constatat que Espanya "no ha entès el que és Catalunya". "Ho hem explicat de totes les maneres i no ho hem aconseguit", ha lamentat, i ha conclòs que "no ens entenem". Amb tot, De Gispert no advoca per un procés de ruptura, sinó per "preguntar què necessita Catalunya per trobar-se a gust a l'Estat espanyol" ja que "s'ha trencat alguna cosa que al principi era forta i que cada vegada ha sigut més estreta i ha arribat a ser un fil", en referència al pacte constitucional. "Han de ser conscients que s'ha trencat", ha manifestat.

Núria de Gispert ha revelat que José Bono li va telefonar per felicitar-la per la seva elecció com a presidenta del Parlament, i que van decidir tenir una entrevista personal. La nova presidenta ha assegurat que quan es vegin li farà arribar aquesta reflexió. "I tant que l'hi diré! A veure si comença a adonar-se'n", ha exclamat.

stats