DRET A DECIDIR
Política 10/04/2013

Núria de Gispert: "Les dues declaracions són vigents i complementàries"

La presidenta del Parlament diu a Catalunya Ràdio que si s'hagués volgut que la segona substituís la primera, "la mateixa resolució ho hauria dit"

Ara
1 min

BarcelonaLa presidenta del Parlament, Núria de Gispert, assegura que les dues declaracions de sobirania aprovades al Parlament "són vigents i complementàries". Ho ha dit en declaracions a 'el Matí de Catalunya Ràdio', l'endemà que el Tribunal Constitucional hagi donat un marge de 10 dies al Parlament per aclarir si el segon text exclou el primer, recorregut a l'alt tribunal pel govern espanyol. Ahir, el conseller de la Presidència, Francesc Homs, va assegurar que els dos textos "són complementaris", perquè el segon "aprofundeix en la demanda de diàleg" per fer la consulta sobiranista.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De Gispert ha dit que si s'hagués volgut que la segona declaració substituís la primera, "la mateixa resolució ho hauria dit", i ha conclòs: "El TC té dues resolucions, i com que la primera és impugnada, deuen haver pensat que els facilita la vida si es pot substituir".

El Tribunal Constitucional va emetre aquest dimarts una providència segons la qual dóna deu dies de marge al Parlament de Catalunya perquè aclareixi si la declaració de sobirania aprovada el 23 de gener amb els vots de CiU, ERC i ICV encara és vàlida i preval o, per contra, l'aprovada tres setmanes després, amb el suport del PSC, en què es demana diàleg amb Madrid per fer la consulta, "substitueix íntegrament" la primera.

La declaració de sobirania, que estableix que Catalunya és un subjecte polític i sobirà amb dret a decidir el seu futur, va ser recorreguda el passat març al Tribunal Constitucional pel govern espanyol, malgrat que el text té valor polític i no jurídic.

stats