Política 08/06/2011

Duran i Lleida diu que Unió és més respectuós amb la llista més votada que no pas Convergència

El portaveu de CiU al Congrés dels Diputats diu que "nosaltres no hem hagut d'anar a Tarragona a tenir una assemblea i en canvi Convergència sí"

Redacció
2 min
Josep Antoni Duran

BarcelonaEl portaveu de Convergència i Unió al Congrés dels Diputats, Josep Antoni Duran i Lleida, ha afirmat que Unió és més respectuosa amb la llista més votada que no pas Convergència pel que fa als pactes postelectorals. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Duran i Lleida ha afegit que això no vol dir que el seu partit tingui un comportament millor o pitjor que Convergència. "Nosaltres no hem hagut d'anar a Tarragona a tenir una assemblea i en canvi Convergència sí", ha dit el dirigent democristià. "Simplement constato realitats que, d'altra banda, són públiques", ha assegurat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sopar amb Mas i Rubalcaba

"Amb Rubalcaba vam parlar d'aeroports, de la gestió del Prat i del traspàs dels de Reus i Girona, i del fons de competitivitat". Josep Antoni Duran i Lleida ha estat molt escarit a l'hora de parlar del sopar que van mantenir ell i el president de la Generalitat, Artur Mas, la setmana passada al Palau de la Generalitat amb el vicepresident del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba. El dirigent de CiU ha assegurat que també van parlar dels traspassos de l'administració de Justícia i de "fer efectiu allò que l'Estatut fa possible". De la resta de qüestions tractades durant el transcurs del sopar, Duran i Lleida ha afirmat que no se'n recorda. Pel que fa al fons de competitivitat, Duran ha remarcat que el govern català ja estaria en condicions de complir amb el dèficit per sota del 3% si l'executiu de José Luís Rodríguez Zapatero pagués el fons de competitivitat a Catalunya. Tot i així, el democristià ha assegurat que el govern té perspectives de complir amb el dèficit marcat per a les comunitats autònomes en els propers tres anys i que la federació esperarà fins a la propera legislatura per començar la negociació per al pacte fiscal.

stats