POLÍTICA
Política 17/02/2012

La delegada del govern espanyol al País Valencià avisa que les manifestacions dels estudiants són il·legals

Paula Sánchez de León dóna suport a la policia. Convoca els partits i la "societat civil" per "analitzar les mobilitzacions" davant la "proliferació de concentracions no comunicades". Vol fer una "crida a la responsabilitat"

Ara
2 min

ValènciaLa delegada del govern espanyol al País Valencià ha hagut de reaccionar. Però no ho ha fet per donar explicacions sobre la violència policial contra les manifestacions d'estudiants a València, que han acabat amb diversos detinguts i ferits, sinó per advertir que són il·legals. Lluny de fer autocrítica, en un comunicat ha deixat clar que "dóna suport a les actuacions policials portades a terme, fruit d'accions il·lícites protagonitzades per un grup minoritari de manifestants".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Ha respost així a la violència policial contra les manifestacions d'estudiants i la "proliferació de concentracions no comunicades" a la porta de l'Institut Lluís Vives. Paula Sánchez de León ha convocat representants del PP, el PSPV, Compromís i EU per analitzar "l'increment de mobilitzacions" dels últims dies.

Segons un comunicat de la delegació del govern espanyol al País Valencià, les reunions es faran per separat, dilluns amb Compromís i EUPV i dimarts amb el PP i el PSPV. En el comunicat, la delegació ja deixa entreveure que vol derivar la responsabilitat de les mobilitzacions i les conseqüències als convocants: "La delegada farà una crida a la responsabilitat i demanarà la col·laboració de tots perquè els ciutadans puguin exercir el seu dret constitucional a reunió o manifestació amb totes les garanties jurídiques i de seguretat".

Avís per a navegants

A més, la delegació del govern ha fet una crida a "la responsabilitat" dels que "utilitzen les xarxes socials com a òrgans convocants per a mobilitzacions que no s'ajusten a l'ordenament jurídic". Davant les pròximes convocatòries que ja han proliferat, Paula Sánchez ha apel·lat a la "serenitat de tothom per evitar que manifestacions o concentracions cíviques es vegin entelades per actituds provocadores que generen conseqüències incontrolades", conclou.

stats