NOU GOVERN
Política 08/01/2011

Jordi Moltó, l'alcalde de Sallent des de fa 24 anys

Serà el nou delegat del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central

Acn
1 min
Delegats del govern triats per Artur Mas. Foto: ACN

SallentL'actual alcalde de Sallent (Bages), Jordi Moltó (CiU), serà el nou delegat territorial del Govern a la Catalunya Central. Moltó és un dels polítics del Bages amb més trajectòria dins del municipalisme i és al capdavant del consistori des de fa 24 anys. El nou delegat substituirà Jordi Fàbrega (EMP, Sant Pere de Torelló) i serà el tercer delegat de la Catalunya Central. Moltó va entrar a l'Ajuntament quan encara no tenia els 30 anys i, actualment, compagina l'alcaldia amb la presidència de la federació nacionalista en la intercomarcal de la Catalunya Central. Diferents càrrecs convergents de la comarca han expressat la seva satisfacció amb el nou nomenament.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Es preveu que la designació del nou delegat territorial es faci aquest dimarts, durant la reunió del Consell de Govern de la Generalitat. La seva elecció mantindrà l'alternança en la delegació del Govern entre representants de la comarca d'Osona i el Bages.

De moment, Jordi Moltó preveu compaginar la seva tasca com a delegat del Govern a la Catalunya Central amb l'alcaldia de Sallent fins al proper mes de maig. De fet, Moltó ja havia renunciat a ser cap de llista a les properes eleccions i ja havia deixat el relleu al jove David Saldoni.

Moltó va arribar a l'alcaldia de Sallent l'any 1983, amb menys de 30 anys. Des d'aleshores, ha estat alcalde amb l'excepció del període comprès entre el 2003 i el 2007, quan el govern d'aquesta població va quedar en mans d'una coalició d'esquerres liderada per Mireia Cortès (ERC). Moltó també havia estat president comarcal de la CDC del Bages i, en diverses etapes, havia estat president i portaveu del grup de CiU a la Diputació de Barcelona.

stats