Política 09/11/2011

Del "manda huevos" de Trillo al "pobre imbècil" de Sarkozy: 7 micròfons indiscrets que han caçat els polítics

Sarkozy dient a Obama que Netanyahu és un "mentider" davant un micro obert és l'últim episodi d'una llarga llista de pífies de polítics davant de micròfons indiscrets

Dani Sánchez
2 min

BarcelonaEls micròfons oberts han jugat males passades als polítics arreu del món. L'últim capítol del culebrot l'han protagonitzat el president francès, Nicolas Sarkozy, i el dels EUA, Barack Obama, quan un micròfon indiscret va caçar el dirigent europeu dient sobre el dirigent israelià, Binyamin Netanyahu: "No el suporto. És un mentider". I a Barack Obama reblant el comentari: "N'estàs fart? Doncs jo he de tractar amb ell cada dia".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Abans d'ells, però, han estat molts els polítics que han hagut de veure com un comentari privat transcendia a l'opinió pública per culpa d'un micròfon obert.

Rigol titlla els policies d'"animals"

El president del Parlament al 2003, Joan Rigol, va qualificar els policies d'"un altre tipus d'animals", just abans de votar una proposta de llei relacionada amb les forces de seguretat de l'Estat. Rigol va haver de demanar disculpes per "un comentari privat" que va adquirir "dimensió pública".

El "manda huevos

El candidat a les eleccions del 20-N per Alacant, Federico Trillo, va ser caçat, quan era president del Congrés dels Diputats, el 1997, va deixar anar alleujat un "manda huevos" després de llegir una llarga parrafada sobre l'ajornament d'una votació.

Els "ous" de Bono

En la mateixa línia, un altre president del Congrés, el socialista José Bono, va confessar davant un micro indiscret "Estoy hasta los huevos ... estoy trastornao", al juliol d'aquest any. S'acabava d'equivocar diverses vegades en anunciar una moció que s'havia de votar en el ple al final d'una llarguíssima sessió que va acabar després de les deu de la nit.

Jordi Sevilla ensenya economia a Zapatero "en dues tardes"

També al 2003, l'aleshores ministre Jordi Sevilla va respondre a les preocupacions de Zapatero pel seu poc coneixement en economia amb un: "Això són dues tardes".

Sarkozy, "pobre imbècil"

Durant una fira d'agricultura, el president francès, Nicolas Sarkozy, va etzibar davant de les càmeres a un ciutadà francès un despectiu "pobre imbècil", després que l'home l'increpés per la seva gestió.

Aguirre, la més expeditiva amb el "fill de puta"

La presidenta de la comunitat de Madrid va ser caçada l'any passat, poc abans del nomenament de Rodrigo Rato com a president de Caja Madrid dient que "hem tingut la gran sort de donar-li un lloc a IU traient-li al fill de puta". La majoria de mitjans van assumir que el "fill de puta" era Gallardón, tot i que la presidenta va assegurar a El Mundo que es referia a un dels consellers "de qui no recordava el nom".

George Bush a un periodista: "Torracollons de primera divisió"

El que fou president dels EUA, George Bush, va insultar un periodista de The New York Times l'any 2000, durant un acte de campanya a Illinois. Bush va dir al seu número dos, Dick Cheney: "Allà hi ha l'Adam Clymer, aquell torracollons de primera de divisió del New York Times".

stats