Política 24/03/2017

Demòcrates trenca amb el PDECat i Unió a Barcelona i Trias reclama que renunciïn al seu regidor

La consulta entre els voluntaris del partit decideix amb el 92,66% dels vots que Gerard Ardanuy passi a ser regidor no adscrit

Gerard Pruna
2 min
Ple de l'Ajuntament de Barcelona

BarcelonaDemòcrates de Catalunya deixarà de formar part de l'antic grup de CiU a l'Ajuntament de Barcelona. Així ho han decidit els voluntaris del partit, que en una consulta interna han apostat clarament perquè el seu regidor a la ciutat, Gerard Ardanuy, trenqui amb el PDeCAT i amb Unió i passi a ser no adscrit. Una decisió a la qual ja ha respost el líder del grup municipal, Xavier Trias, que ha reclamat a Ardanuy que entregui la seva acta de regidor perquè quan la va aconseguir formava part de la candidatura de CiU i no de Demòcrates.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Amb una participació del 45%, el 92,66 dels voluntaris de Demòcrates ha respost afirmativament a la pregunta que va plantejar la direcció, que demanava per la possibilitat d'iniciar un projecte propi al consistori de Barcelona tot convocant, en uns mesos, unes primàries per escollir el candidat a les properes eleccions municipals.

En roda de premsa, Ardanuy ha explicat que la seva voluntat és materialitzar aquest procés de forma dialogada i que ja es pugui executar en el proper ple del 31 de març. Demòcrates estava molt molest pel fet que el PDECat decidís rebatejar l'antic grup de CiU com a Grup Demòcrata, una maniobra que, entenen, suposava un intent d'absorció.

Demòcrates ja va avisar des del principi que no acceptaria aquesta denominació, perquè es confon amb el nom del seu propi partit, en la línia del que va passar quan l'antiga Convergència va celebrar el seu congrés i va aprovar anomenar-se Partit Demòcrata. També va recriminar que la decisió es prengués sense unanimitat.

La marxa d'Ardanuy suposa un nou capítol en el distanciament entre Demòcrates i el PDECat. Tots dos partits -que havien anat junts a les eleccions espanyoles del 20-D- han anat topant repetidament des d'aleshores, ja sigui pel nom amb que es va dotar la formació hereva de Convergència, ja sigui pel pas de càrrecs de Demòcrates com l'alcaldessa de Matadepera a les files del PDECat.

stats