Política 20/10/2014

Desestimada la demanda d'Ada Colau contra Cristina Cifuentes per acusar-la de tenir vincles amb ETA

La delegada del govern espanyol a Madrid va acusar l'activista de donar suport a grups filoetarres. Colau haurà de pagar les despeses del judici

Acn
2 min
Ada Colau, durant la cloenda de les jornades / MANOLO GARCIA

BarcelonaLa demanda d'Ada Colau contra la delegada del govern espanyol a Madrid, Cristina Cifuentes, per haver-la acusat de tenir vincles amb ETA ha estat "desestimada íntegrament", segons han assegurat a l'ACN fonts de la Delegació del Govern de l'Estat a la Comunitat Autònoma de Madrid. Les mateixes fonts han indicat que Cifuentes ha quedat absolta dels càrrecs dels quals se l'acusava i que el jutjat que ha dirimit la qüestió ha sentenciat que l'exportaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) es faci càrrec de les costes del judici. En declaracions a l'ACN Colau s'ha mostrat molt sorpresa pel fet que la sentència s'hagi filtrat abans d'arribar-li a ella i no ha descartat recórrer-la. En una entrevista radiofònica el 25 de març del 2013, Cifuentes va dir que Colau donava suport a grups filoetarres. Repreguntada en el mateix programa, ho va refermar, i aquella mateixa tarda també ho va dir en una roda de premsa. Dies després va dir que "no tota la PAH" estava vinculada amb ETA, cosa que suposava dir que alguns membres sí. Igualment, va retuitejar un missatge del president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González, refermant els suposats vincles.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les declaracions van ser àmpliament reproduïdes pels mitjans, i va començar una allau d'insults i amenaces contra Colau i la PAH a través de les xarxes socials, entre les quals un correu electrònic amb una foto del fill de Colau, de dos anys, i una bala al cap dibuixada. Aquest correu va ser investigat pels Mossos, però no se n'ha descobert l'autor.

Tot plegat va motivar la demanda d'Ada Colau, que demanava 75.000 euros a Cifuentes que pensava destinar a pagar multes d'activistes de la PAH. També exigia una rectificació pública de la delegada del govern espanyol a Madrid per vulnerar el seu dret a l'honor.

Després del judici, que es va celebrar el 29 de setembre en un jutjat de Barcelona, la Delegació del Govern de l'Estat a Madrid ha assegurat que la sentència desestima íntegrament la demanda presentada per Colau, que absol Cifuentes de cap responsabilitat en els fets i que Colau s'haurà de fer càrrec de les costes.

L'exactivista de la PAH s'ha mostrat molt sorpresa en declaracions a l'ACN pel fet que la sentència s'hagi filtrat abans que l'hagi rebuda el seu advocat i ha assegurat que durant el judici els fets van ser reconeguts per la fiscalia i per l'advocat de l'Estat, que defensaven que la llibertat d'expressió de Cifuentes estava per sobre dels insults.

A l'espera de llegir amb detall la sentència, Colau no ha descartat recórrer un text que li resulta "incomprensible".

stats