POLÍTICA
Política 12/04/2011

Detenen dos presumptes membres d'ETA al municipi basc de Legorreta

Continua la pressió policial sobre la banda terrorista. Fonts properes a la Guàrdia Civil expliquen que els dos destinguts són germans i que feien tasques logístiques

Agències
1 min

BarcelonaLa Guàrdia Civil hauria detingut aquesta matinada dos presumptes membres no fitxats d'ETA al municipi basc de Legorreta, a Euskadi, segons informen mitjans bascos. Les mateixes informacions citen fonts properes a la Guàrdia Civil segons les quals els detinguts serien germans i haurien participat en tasques logístiques de la banda, com ara aconseguir explosius. L'operació ha començat a les tres de la matinada i es manté oberta després d'haver escorcollat dos pisos al mateix municipi. No es descarta que els detinguts col·laborin amb la banda des de fa anys. Amb els dos d'aquesta matinada, ja són 40 els presumptes membres de la banda detinguts des de l'alto el foc. La meitat han estat detinguts a l'Estat espanyol, i l'altra meitat, al francès.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La pressió policial estaria obligant ETA a recórrer a aquest tipus de col·laboradors, coneguts com a "legals", persones no fitxades que duen a terme una vida ordinària a la societat que dificulta la seva identificació policial. L'1 de març la Guàrdia Civil ja va desarticular un altre comando de "legals" a Biscaia. Concretament, van ser els quatre membres del comando Otauza, al qual s'atribueixen alguns dels atemptats més destacats d'ETA dels últims anys. Després de ser detinguts haurien confessat diverses accions a l'Estat, entre elles l'assassinat del policia Antonio Eduardo Puelles el juny del 2009 a Arrigorriaga. A més, fa només dos dies, la gendarmeria francesa va detenir Oier Gómez i Itziar Moreno, els autors d'un tiroteig contra un agent francès.

stats