Política 20/09/2017

Detingut un militant d'Arran que es va concentrar a la seu del PP de Barcelona

El jove manresà, que declararà avui al matí, havia desobeït totes les citacions judicials

Xavi Tedó
2 min
Detingut un militant d'Arran que es va concentrar a la seu del PP de Barcelona

BarcelonaLa Policia Nacional va detenir aquest dimarts al vespre a Manresa el militant d'Arran Josep Muñoz Busquets per haver desobeït les successives citacions judicials per declarar per la seva presumpta participació en la irrupció el 27 de març a la seu del Partit Popular a Barcelona. La detenció es va produir a les 21.45 hores en virtut d'una requisitòria vigent de recerca i detenció emesa pel jutjat d'instrucció 11 de Barcelona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'ordre judicial té el seu origen en la concentració a la seu del PP al carrer Urgell de Barcelona emmarcada en la campanya 'L'organització és la clau de la victòria', quan una trentena d'integrants de l'organització juvenil, pròxima a la CUP van accedir de manera violenta a la seu d'aquest partit com a mesura de pressió davant el seu rebuig a la celebració del referèndum convocat per a l'1 d'octubre i declarat il·legal pel Tribunal Constitucional. Els joves independentistes van col·locar diverses urnes de cartró en l'accés de la seu popular per reivindicar la celebració d'un referèndum unilateral. "L'autodeterminació no es negocia. Referèndum sí o sí", proclamava una de les pancartes que van lluir davant de la seu conservadora.

Els manifestants van aconseguir accedir al local dels populars, però no van superar el vestíbul gràcies a la doble porta de seguretat del local. La protesta d'Arran va comptar amb la presència i suport de la diputada de la CUP Anna Gabriel i de David Fernàndez, l'anterior líder de la formació anticapitalista al Parlament. Els joves van abandonar la seu del PP després que els Mossos d'Esquadra es desplacessin a la seu popular i dissolguessin la concentració.

Arran ha convocat una concentració a les 9.30 hores davant de la Ciutat de la Justícia per mostrar la seva solidaritat amb el detingut. Amb una piulada al compte oficial de Twitter, atribueix la detenció a l'onada repressiva que assetja el país pel referèndum.

stats