DIARI DE CAMPANYA
Política 22/05/2015

Últim dia de campanya: Trias revela el seu onze ideal

L'alcaldable de CiU es desplaça cap a les bateries antiaèries del turó de la Rovira poques hores abans del míting final acompanyat del president de la Generalitat, Artur Mas

Oriol March
2 min
Xavier Trias i Artur Mas observen Barcelona des de les bateries antiaèries del turó de la Rovira / ACN

BarcelonaL'autobús de premsa recull els periodistes als Jardinets de Gràcia per anar cap a les bateries antiaèries del turó de la Rovira. El conductor, l'Edu, un madridista que en campanya ha vist com el Barça guanyava la Lliga i el Madrid quedava fora de la final de la Champions, no té clar el trajecte i ha de ser Joaquim Forn, primer tinent d'alcalde, qui el vagi guiant des d'un dels seients de darrere seu. El vehicle s'atura en una placeta i la resta de camí cal fer-lo a peu per un carrer en obres que desemboca en una de les millors vistes que hi ha de Barcelona. Es veu tot: des del Fòrum fins a l'aeroport, des del Carmel fins al Port Olímpic, des del delta del Llobregat a la costa del Maresme, passant per tots els monuments emblemàtics de la ciutat. Passades les onze del matí arriben Xavier Trias i Artur Mas, que passegen pel recinte mentre observen el paisatge. És el típic dia que els càmeres de televisió poden agafar imatges diferents i més agraïdes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A la dreta de Trias i Mas hi ha un panell amb un mapa del món de colors dibuixat a mà que inclou les ciutats que l'alcalde ha visitat durant els quatre anys de mandat. L'ha dibuixat el tinent d'alcalde Antoni Vives, que ha arribat a les nou del matí al lloc de l'acte per preparar l'escenografia. Trias arrenca agraint als periodistes el seguiment de la campanya i assegurant que Barcelona mantindrà el camí cap a la "llibertat nacional" de Catalunya. Encara ressonen els ecos del debat de candidats barcelonins que es va emetre per TV3 i que va estar especialment agitat pel procés sobiranista. Mas agafa el relleu i apunta que aquest repte no serà possible si Barcelona "ens dóna l'esquena". Després, les preguntes s'encaminen cap al conflicte que hi ha hagut entre la conselleria i el ministeri de l'Interior pel saboteig d'una operació contra el jihadisme. La clàssica polèmica que permet agitar el xoc amb l'Estat i, per tant, marcar perfil nacional.

Un dels protagonistes de l'acte és un ciutadà que agafa el micròfon i demana ajuda a Trias i a Mas pel cas d'un germà seu que té una filla amb una malaltia rara. El president l'atén just quan acaba la roda de premsa al costat d'un panell que simula un camp de futbol amb onze jugadors que són conceptes que l'alcaldable ha repetit en campanya. De porter hi ha 'somni social', i per davant, una defensa de quatre en què 'habitatge de lloguer' i 'implicació ciutadana' fan de centrals mentre 'velocitat humana' i 'feina als barris' ocupen els laterals. Al mig del camp apareix la 'ciutat de les persones' –"el nostre Xavi", diu Trias– acompanyada per 'progrés social' i 'cultura, educació i innovació'. El trident atacant, amb 'Barcelona capital' com a davanter centre', es completa amb 'smart city' per l'esquerra i 'autosuficiència energètica' per la dreta. Li servirà aquest onze ideal per guanyar Ada Colau aquest diumenge?

stats