Política 18/12/2014

Dimiteix el fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce

Assegura que abandona el càrrec per "motius personals"

Efe
1 min

El fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, ha comunicat al govern espanyol que abandona el càrrec per "motius personals".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ha explicat la Fiscalia General de l'Estat en un comunicat, Torres-Dulce ha comunicat la seva decisió al ministre de Justícia, Rafael Catalá.

Torres-Dulce tornarà a la seva plaça a la Fiscalia del Tribunal Constitucional.

La dimissió arriba setmanes després de la polèmica arran del procés participatiu del 9-N i de l'enfrontament entre la Fiscalia de l'Estat, que volia querellar-se contra el president de la Generalitat, i els fiscals catalans, que no veien motius per presentar una querella.

Davant la negativa del fiscal superior de Catalunya, José María Romero de Tejada, que no apreciava delicte en l'organització del procés participatiu, Torres-Dulce va decidir reunir la cúpula fiscal per tractar la qüestió. Finalment, el fiscal general va ordenar presentar la querella a la Fiscalia superior, que va assumir el pes jeràrquic i la va presentar.

Precisament aquest dilluns el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya es reuneix per decidir si admet o no a tràmit la querella.

stats