POLÍTICA
Política 04/08/2011

Polítics reconvertits en assessors tècnics a la Diputació de Barcelona

Alguns dels dirigents recol·locats ni tan sols viuen a la demarcació, segons les dades publicades al BOP, que també anuncia els sous de tècnics i electes. El president de la corporació cobrarà més de 8.000 euros bruts al mes, un 10% menys que el seu predecessor

Redacció
1 min
Més de dos segles La implantació de les diputacions data del 1883. A la foto, la façana de la Diputació de Barcelona, a la Rambla de Catalunya.

BarcelonaL'exportaveu del PP a l'Ajuntament de Reus serà assessor del PP a la Diputació de Barcelona. L'exdelegat del Govern al Pirineu i l'Aran i alcalde socialista de Tremp, Víctor Orrit, i l'exdelegat del Govern a les Terres de l'Ebre i dirigent d'ERC, Lluís Salvadó, també faran de tècnics durant aquest mandat. On? A la Diputació de Barcelona, encara que siguin de fora de la demarcació.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En altres casos, i procedents de tots els partits, els dirigents orgànics reconvertits com a assessors de la diputació sí que són, almenys, de la província de Barcelona. És el cas del dirigent comarcal del Maresme d'UDC, Guillem Aresté; del coordinador polític del PSC, Paco Aranda o del secretari d'acció política i moviments socials d'ICV David Cid. Tots ells cobraran una retribució de 3.500 euros bruts mensuals.

La distribució de càrrecs i els sous de la Diputació s'han fet públics, com és obligat, al Butlletí Oficial de la Província (BOP). El president de la corporació, Salvador Esteve (CiU), cobrarà 8.265,98 euros bruts al mes. Una xifra elevada però un 10% inferior al que cobrava l'anterior president del PSC, Antoni Fogué, que ja s'havia reduït el salari un 15% després del pla d'ajust aprovat pel Govern al maig del 2010.



p { margin-bottom: 0.21cm; }

stats