Publicitat
Publicitat

POLÍTICA

Els diputats del PSC es constituiran en "subgrup català" del PSOE al Congrés

Segons 'El Periódico', el protocol de relacions que negocien els dos partits preserva la disciplina d'"acció, veu i vot" amb la possibilitat que el PSC mantingui una "posició diferent" en qüestions sensibles per a Catalunya

El nou protocol de relacions que negocien el PSOE i el PSC preveu la creació d'un "subgrup socialista català" format pels diputats catalans al Congrés integrat en el que s'anomenarà el "grup socialista federal", segons el diari 'El Periódico'. Així es concretarà, doncs, el nou protocol de relacions formals entre els socialistes catalans i el PSOE, que escenificaran la nova relació bilateral al juliol, com va avançar ahir l'Ara.

El document que fixa aquesta nova relació preserva la disciplina d'"acció, veu i vot" de tots els diputats integrats en el grup socialista del Congrés, si bé reserva per als socialistes catalans la possibilitat de mantenir una "posició diferent" en les qüestions d'"especial interès per a Catalunya". Segons la informació citada, el document reconeix la "singularitat social" de Catalunya i que "sense cap mena de dubte" la credibilitat del PSC implica més "visibilitat del projecte".

Més continguts de