FINANCES DE LA GENERALITAT
Política 11/10/2011

Pla d'austeritat al Parlament: Menys pagues i menys cotxes oficials

La presidenta del Parlament, Núria de Gispert, presenta un pla consensuat amb els partits per reduir les despeses de la cambra. Els diputats cobraran una paga menys el 2012 i la flota de cotxes oficials es limita a cinc.

Ara
1 min

BarcelonaEls diputats del Parlament cobraran el 2012 una paga menys, 13 en lloc de 14, per estalviar 753.000 euros. Aquesta és una de les mesures que ha anunciat aquest dimarts la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, després de la reunió de la junta de portaveus i de la mesa del Parlament per discutir sobre com reduir la despesa de la cambra catalana. Entre les mesures, hi figura la reducció dràstica de la flota de cotxes oficials, que quedarà limitada a cinc. Al principi de la legislatura, el Parlament ja havia reduït de 16 a 8 els cotxes oficials.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les mesures les ha anunciat De Gispert una setmana després que el Govern anunciés l’eliminació de la paga de Nadal a 350 càrrecs polítics, entre ells els consellers del Govern. Amb les mesures anunciades avui, el Parlament esquiva l'eliminació de la paga de Nadal. De Gispert ha anunciat també la intenció de la cambra de reduir les assignacions econòmiques als grups parlamentaris, malgrat que no ha concretat l’estalvi perquè encara no s’ha acordat l’abast de la retallada en aquest sentit. La presidenta ha assegurat que espera que en 15 dies es pugui concretar l’estalvi i s’anunciïn noves mesures, malgrat que ha subratllat que el Parlament no té problemes de tresoreria.

stats