POLÍTICA
Política 14/06/2012

Dívar convoca per dissabte el ple del Poder Judicial per discutir si ha de dimitir

Cinc vocals progressistes del Consell General del Poder Judicial han forçat la convocatòria del ple davant una situació que veuen insostenible

M.colomer
1 min

BarcelonaEl president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Dívar, no ha tingut més remei que convocar per dissabte -al límit del termini que marca el reglament- el ple extraordinari que han forçat cinc vocals per pressionar-lo perquè dimiteixi en considerar insuficients les explicacions que ha donat dels seus viatges a Marbella (Màlaga).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho ha acordat Dívar, que ahir havia intentat retardar el ple convocant-ne un a iniciativa pròpia per al divendres 21. D'aquesta manera pretenia evitar que el debat sobre la seva dimissió es fes abans de dilluns, dia en què pretenia presidir la celebració del bicentenari del Suprem, on hi ha convidat els reis espanyols, entre altres alts dirigents de l'Estat. Però el president del Poder Judicial i del Suprem no s'ha sortit amb la seva.

El ple de dissabte debatrà i votarà la petició per promoure el cessament de Dívar del vocal José Manuel Gómez Benítez, que va denunciar a Dívar davant la Fiscalia pels seus viatges a Marbella, a més de la petició de dimissió que promouen els altres quatre vocals progressistes, Margarita Robles, Félix Azón, Inmaculada Montalbán i Carles Cruz.

stats