Política 26/07/2012

Dívar podria cobrar una indemnització de més de 200.000 euros

La Comissió d'Estudis i Informes ho avala però caldrà que ho aprovi el ple del CGPJ de dilluns

Agències
1 min

BarcelonaL'expresident del CGPJ Carlos Dívar podria cobrar una indemnització de 208.000 euros per haver abandonat el seu càrrec després de l'escàndol pels seus viatges pagats amb diners públics.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La Comissió d'Estudis i Informes del CGPJ ha avalat el cobrament, però la decisió final es troba en mans del ple d'aquest organisme que s'ha de reunir el pròxim dilluns, segons informen fonts del CGPJ. Dívar podrà cobrar el 80% del seu sou, que era de 130.000 euros bruts a l'any, durant dos anys.

La Comissió d'Estudis del CGPJ entén que la petició de Dívar de cobrar la indemnització és conforme a la legalitat i el fet que fos ell qui renunciés al càrrec i no es tractés d'un cessament no impedeix que rebi la compensació prevista per als presidents que estiguin al menys dos anys al càrrec.

Dívar s'acull a un decret de 1980 que estableix que els alts càrrecs que han estat cessats poden rebre el 80% del seu sou durant dos anys, fet que li permetria cobrar mensualment 8.676 euros en 24 pagues. Dívar cobrava 130.152 euros l'any, i el 80% del seu sou són 208.243 euros.

Un cop ha obtingut l'aval de la Comissió d'Estudis, ha de ser el ple del Consell General del Poder Judicial que doni el vist i plau definitiu al cobrament. Ho farà previsiblement el pròxim dilluns, en què es reunirà en ple i abordarà aquesta qüestió entre altres punts de l'agenda.

stats