CRISI AL PODER JUDICIAL
Política 16/06/2012

Dívar intenta frenar la seva dimissió al ple del CGPJ

Ara
2 min

MADRIDEl president del Tribunal Suprem, Carlos Dívar, s'enfronta avui al matí a un ple del Consell General del Poder Judicial que té com a únic punt de l'odre del dia la seva dimissió pels escàndols de corrupció que l'afecten: les despeses que va fer en successius viatges de caràcter privat a la Costa del Sol a càrrec de l'erari. Per aconseguir l'aprovació, caldrien 12 vots favorables, és a dir, tres cinquenes parts dels vint vots possibles, perquè ell, el president, no hi pot participar.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tot i així, les perspectives no són tan negres ni ominoses per a Dívar com es podria preveure. Excepte els cinc vocals que n'han demanat la dimissió i els sis que sostenen Dívar, la resta no estan definits. La clau la tenen els vocals de l'Associació Professional de la Magistratura, Manuel Almenar, Pío Aguirre i Miguel Collado, que volen que Dívar dimiteixi, però dubten sobre la manera d'exigir aquesta dimissió.

La majoria es mostren partidaris d'una sortida digna per a Dívar, però el president s'aferra a la butaca i, com que creu que els que estan "indignats" no tenen prou vots per exigir la seva dimissió, ha decidit sotmetre's a l'escrutini del ple. Però abans que se celebri i de saber-ne el resultat, ja ha convidat -en un acte de suficiència- tots els vocals perquè diumenge assisteixin a hissar la gran bandera espanyola de la plaça de Colón, un acte que per torn li correspon presidir.

D'altra banda, un total de disset jutges degans de diverses grans ciutats de l'Estat, entre les quals Barcelona, València, Palma i Alacant, van lamentar ahir que el cas Dívar "amenaci" el poder judicial amb una "situació de desprestigi" que "no té res a veure amb la feina quotidiana dels 4.800 jutges i magistrats" que fan una labor "seriosa i abnegada" i treballen amb "austeritat".

Per això, esperen que la reunió del Consell General del Poder Judicial d'avui per votar la dimissió del seu president, Carlos Dívar, estigui "a l'altura de les circumstàncies" i acabi amb el seu cessament.

stats