Política 03/09/2012

Dívar renuncia a la indemnització de 208.000 euros que havia sol·licitat

L'expresident del CGPJ ho comunicarà per carta aquest dimarts a la reunió de la comissió permanent de l'òrgan. El CGPJ havia ajornat la decisió sobre si se li pagaria o no fins al dia 20

Efe
1 min

MadridL'expresident del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) Carlos Dívar ha renunciat a la indemnització de 208.243 euros que havia reclamat després de dimitir del càrrec per la polèmica suscitada per les despeses dels viatges en cap de setmana que va carregar al pressupost del Consell.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Així ho han confirmat a Efe fonts del CGPJ, que han explicat que en l'ordre del dia de la reunió que la comissió permanent de l'òrgan de govern dels jutges celebra aquest dimarts s'ha inclòs un escrit remès per Dívar en què comunica a l'òrgan de govern dels jutges que renuncia a la indemnització.

El juliol passat, el CGPJ va acordar sol·licitar a Hisenda una ampliació pressupostària de 44.623 euros per a aquest any per fer front a aquesta indemnització reclamada pel seu expresident, i va ajornar la decisió sobre la mateixa fins al dia 20 d'aquest mes, és a dir, fins a conèixer la resposta ministerial. Els vocals estaven dividits sobre si era legal que Dívar rebés aquesta indemnització, però la immensa majoria opinaven que no l'hauria d'haver demanat.

No obstant això, després de la renúncia de Dívar a la indemnització prevista per als alts càrrecs per haver exercit el càrrec durant almenys dos anys, la comissió permanent es limitarà aquest dimarts a prendre nota de la renúncia, segons les fonts consultades per Efe.

Com a president del Suprem i del CGPJ, Dívar rebia una quantitat de 130.152 euros bruts a l'any, de manera que, segons la llei que regula aquest tipus d'indemnitzacions per a alts càrrecs, la pensió que va sol·licitar, i a la qual ara renuncia, ascendia al 80 per cent del seu sou durant dos anys –208.243 euros.

stats