Política 25/09/2017

Una desena de persones declaren avui davant la Policia Nacional per les rèpliques de la web del referèndum

La CUP convoca una concentració davant la comissaria a Girona. A un dels citats se l'acusa de desobediència

Maria Garcia / N.orriols
1 min
Marc Ruiz surt en llibertat amb càrrecs de la comissaria de la Policia Nacional

Girona / BarcelonaLa Policia Nacional està interrogant aquest dilluns una desena de persones per la rèplica de les webs del referèndum. A Girona, aquest matí n'han declarat dues, una de les quals, segons apunten fonts coneixedores dels fets a l'ARA, va ser requerida ahir al vespre a casa seva per dos agents de la Policia Nacional perquè declarés aquest matí a les 09.30 h.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Arran d'això, la CUP de Girona ha convocat una concentració davant la comissaria de la Policia Nacional en què ja s'apleguen desenes de persones. Hi han acudit l'alcaldessa de Girona i membre del PDECat, Marta Madrenas, i el regidor de la CUP Lluc Salellas, entre d'altres.

Marc Ruiz, que ha sigut un dels primers a comparèixer davant la policia, s'ha acollit al dret a no declarar. Segons ha explicat el seu advocat, se l'acusa de desobediència per haver replicat les webs referèndum.cat i garanties.cat, clausurades per la Guàrdia Civil. D'acord amb l'opinió del lletrat es tracta d'una situació "anòmala" perquè el seu client no ha rebut cap ordre d'haver d'obeir -no ha sigut notificat, a diferència d'alts càrrecs governamentals i consellers-.

L'advocat és Albert Carreras i forma part del col·lectiu de voluntaris pel dret a defensa, que ofereix "assessorament" en casos relacionats amb el referèndum i de "vulneració de drets fonamentals", ha assegurat el lletrat a l'ARA.

El segon a declarar no ha volgut prestar declaració ni revelar el seu nom.

stats