POLÍTICA
Política 23/04/2012

Cospedal diu que Mas "haurà d'explicar" què vol dir quan afirma que la sobirania fiscal arribarà en qualsevol cas

Retreu a CiU que no doni suport als pressupostos quan el PP va permetre l'aprovació dels comptes del Govern a Catalunya

Acn
2 min

MadridLa secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha afirmat aquest dilluns que el president de la Generalitat, Artur Mas, "haurà d'explicar" què vol dir quan afirma que la "sobirania fiscal" de Catalunya arribarà tant si hi ha acord com si no amb el govern espanyol perquè és una petició a la qual dóna suport el 70% de la ciutadania de Catalunya. Cospedal també ha retret a CiU la seva posició respecte als pressupostos generals de l'Estat i ha recordat que la seva formació va donar suport a l'aprovació dels comptes de la Generalitat per "responsabilitat" al Parlament. "Ells deuen saber quina és la seva responsabilitat i els seus autèntics motius", ha sentenciat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La secretària general del PP ha fet aquestes declaracions en roda de premsa a la seu del PP a Madrid després de reunir els vicesecretaris i portaveus parlamentaris populars. Ha reaccionat d'aquesta manera a les manifestacions que Mas ha fet en una entrevista a TV3 en què ha assegurat que la sobirania fiscal de Catalunya "vindrà en qualsevol cas" perquè existeix un gran "consens" a l'entorn d'aquesta qüestió a la societat catalana, malgrat que el president de la Generalitat prefereix que arribi "per la via del pacte fiscal". Cospedal no ha volgut entrar a fer una valoració en profunditat i s'ha limitat a apuntar que ha de ser Mas qui expliqui què vol dir.

Retreu a CiU l'esmena a la totalitat als pressupostos

De Cosepdal ha admès que el distanciament amb CiU respecte als pressupostos de l'Estat pot donar com a resultat que els comptes de Rajoy s'aprovin al Congrés només amb el suport del PP i alguna altra formació "com UPN", però ha volgut recordar a la federació que "gràcies als vots del PP, CiU ha aprovat els seus pressupostos al Parlament, i la responsabilitat de cadascú és la de cadascú".

Amb tot ha conclòs que la negociació amb CiU encara està oberta i ha reiterat que el PP ha "ajudat a mantenir la governabilitat" a Catalunya.

stats