Política 26/09/2017

Dolors Montserrat: "No parlem de 2 milions de persones [demanant votar], sinó de Puigdemont, Junqueras i Forcadell"

La ministra de Sanitat demana al Govern que recuperi el "seny"

Ara
1 min
La ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, aquest dimecres a Brussel·les.

BarcelonaLa ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, ha reiterat la crida al president de la Generalitat, Carles Puigdemont; al vicepresident, Oriol Junqueras, i a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, perquè recuperin el "seny" i desconvoquin el referèndum de l'1 d'octubre. Ho ha dit en una entrevista a RAC1 durant la qual ha insistit que la reivindicació del dret a votar la lideren les autoritats. "No manipulem, no diguem que tot Catalunya vol decidir". I ha afegit: "No hem de parlar de 2 milions de persones, sinó de Puigdemont, Forcadell i Junqueras, que són els que han dit que podrien fer el referèndum. Són els que van pel carril contrari". Els ha acusat, també, de tenir el Parlament tancat. "És la liquidació d'una gran institució", ha dit.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En ser preguntada per les ovacions als policies que venen cap a Catalunya i els crits d'"A por ellos", la ministra els ha equiparat a les agressions a les seus del PSOE i ha defensat la "llibertat d'expressió de tothom". "Condemno tota la violència", ha resumit.

Montserrat ha insistit que la via per sortir de l'atzucac és que el Govern s'avingui a tractar la qüestió catalana al Congrés i que s'aconsegueixi la majoria suficient per modificar la Constitució. "La decisió sobre què vol ser Espanya l'han de prendre els 47 milions d'espanyols", ha repetit.

stats