PACTE NACIONAL PEL DRET A DECIDIR
Política 06/03/2015

ICV-EUiA insisteix en què les plebiscitàries són una "drecera" que debilita el dret a decidir

Camats afirma que el Pacte Nacional és "l'espai de consens per a la reivindicació" sobiranista però apunta que no hi ha acord sobre com seguir amb el procés

Europa Press
1 min
Camats, entrant al Pacte Nacional pel Dret a Decidir / ACN

BarcelonaLa portaveu d'ICV-EUiA al Parlament, Dolors Camats, ha criticat aquest divendres que plantejar com a plebiscitàries les eleccions del 27-S és una "drecera" que debilita el dret a decidir dels catalans en lloc d'enfortir-lo. Ho ha dit en declaracions als periodistes després d'assistir al Pacte Nacional pel Dret a Decidir, una reunió que, segons Camats, ha reflectit que "no hi ha acord" sobre l'estratègia de com exercir aquest dret.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons la dirigent ecosocialista, que les eleccions del 27-S siguin plebiscitàries és una estratègia de Mas que ICV-EUiA no comparteix, i ha defensat que aquests comicis han de portar a un "veritable procés constituent" que no només abordi les relacions entre Catalunya i Espanya. Camats ha explicat que el Pacte Nacional pel Dret a Decidir segueix sent "l'espai de consens per a la reivindicació" d'aquest dret, però ha sentenciat que no hi ha acord sobre la via per exercir-lo.

Referèndum a l'escocesa

L'eurodiputat ecosocialista Ernest Urtasun ha intervingut a la reunió del Pacte i ha dit que el que enforteix el dret a decidir català davant dels ulls d'Europa és demanar-ho a través d'un "referèndum com el que ha fet Escòcia", i no a través d'unes eleccions al Parlament. Les plebiscitàries "debiliten" el dret a decidir, ha asseverat Urtasun, perquè assegura no és la via per defensar aquest dret democràtic dels catalans.

stats