ACAMPADA DELS INDIGNATS
Política 30/05/2011

ICV acusa Puig de "vulnerar clarament la legalitat" i en demanarà la reprovació

Camats critica la sostracció d'objectes dels acampats sense posterior informació i que Interior ha "mentit" en assegurar que hi havia mediació i en el fet que no es pretenia un desallotjament total

Roger Tugas
1 min

BarcelonaLa diputada Dolors Camats ha comparegut aquest matí després de la reunió de la comissió executiva d'ICV, on la formació ecosocialista ha qualificat de "molt greu" l'actuació del departament d'Interior en relació amb els indignats de plaça de Catalunya i ha lamentat que les explicacions dels seus dirigents no han fet "ni un bri d'autocrítica". "Clarament han vulnerat la legalitat", ha assegurat Camats, en concret amb les sostraccions de material dels acampats, del qual "no se n'ha sabut res", i han "mentit" en afirmar que va haver-hi una "mediació inexistent" segons els indignats. Igualment, es va mostrar convençuda que "hi havia intencionalitat de desallotjament total, que no s'arriba a produir".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per aquests motius, ICV presentarà una bateria de preguntes per conèixer els detalls de l'operació, demaran la compareixença del conseller Felip Puig i la seva reprovació en el ple d'aquest setmana, a través d'una esmena a una moció del PP sobre seguretat. Malgrat que el titular d'Interior havia assegurat que l'operació s'havia realitzat informant en tot moment l'Ajuntament, ICV –encara soci del PSC en l'interí govern municipal– assegura que ells no en tenien constància. Els ecosocialistes també demanaran que el Govern nomeni les vacants del comitè d'ètica policial que van cessar.

stats