CONSULTES D'INDEPENDÈNCIA
Política 10/04/2011

Dolors Camats (ICV) vota en blanc a la consulta perquè no hi ha l'opció federalista

Ricard Gomà, que dies enrere es va proclamar obertament sobiranista, diu que participar al referèndum és una forma de canalitzar el malestar contra la sentència del TC contra l'Estatut

Acn
2 min
Dolors Camats, en el moment de votar

BarcelonaLa portaveu d'ICV-EUiA al Parlament, Dolors Camats, i el candidat a l'alcaldia de Barcelona dels ecosocialistes, Ricard Gomà, ja han votat en la consulta sobre la independència. L'alcaldable, com ja havia anunciat, ho ha fet amb un "sí" pel procés sobiranista. Gomà, a més, ha defensat la participació al referèndum com una manera de canalitzar el malestar dels catalans per la sentència sobre l'Estatut del Tribunal Constitucional (TC). Camats, per la seva banda, ha explicat que ha votat en blanc perquè no hi ha l'opció federalista i ha volgut manifestar així que amb "totes les opcions a la consulta, més ciutadans es sentirien cridats a participar".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A la seu de les Festes de Gràcia, Dolors Camats ha volgut exercir el seu dret a vot a la consulta acompanyada dels seus fills. Després de dipositar el sobre a l'urna, la portaveu parlamentària dels ecosocialistes ha volgut desvetllar que ha votat en blanc. I ho ha fet així per reclamar l'opció federalista. "He votat perquè la gent de Barcelona Decideix m'ho ha demanat, perquè han fet un esforç per canalitzar un sentiment de malestar després del la sentència del Tribunal Constitucional i un desig de tenir una veu pròpia des de Catalunya, i sobretot perquè hem de poder normalitzar-ho", ha dit, tot afegint que el seu vot en blanc té la seva raó de ser en la reflexió que "en un procés de debò hem de fer que tota la ciutadania se senti cridada, això és evident que no ha passat, i una de les raons és perquè no totes les opcions estan contemplades". "Em falta una tercera opció, més federalista, de més respecte cap a Catalunya però amb més diàleg", ha argumentat Camats aclarint que amb el seu vot ha "tingut l'oportunitat de dir-ho". En canvi, el secretari general d'ICV-EUiA no ha volgut votar.

En aquest sentit, ha recordat que al seu partit, ICV, "hi ha gent que s'ha sentit cridada i ha votat, gent que no s'ha sentit cridada, gent que ha votat que sí, gent que ha votat que no, i gent que ha votat en blanc", però ha fet constar que els ecosocialistes ja van destacar que "la consulta estava òrfena d'una expressió del nostre model de lluita política, que és el federalisme. Malgrat tot, Camats ha lloat el moviment de les consultes per ser "molt útil per canalitzar un malestar", però ha advertit que això no pot tenir un reflex directe al Parlament. Les consultes tenen una influència, però el ritme de la política és un altre", ha sentenciat.

Una hora i mitja després, a les 12 del migdia, l'alcaldable d'ICV-EUiA a Barcelona, Ricard Gomà, ha votat al col·legi instal·lat al número 183 de l'Avinguda de Roma. Gomà, que ha assistit a votar sol, no ha tingut cap problema en ratificar que, tal com ja va anunciar, ha votat "sí" a la independència. L'ecosocialista ha explicat que ha votat, sobretot, com una mostra del "reconeixement al moviment de les consultes". "És un moviment d'aprofundiment democràtic, de participació i d'implicació de la ciutadania en un tema important com el futur nacional de Catalunya", ha dit, tot destacant que el procés "ha estat capaç de canalitzar el malestar de la ciutadania, aquesta situació de conflicte entre Catalunya i l'Estat que es va fer molt explícita quan el Tribunal Constitucional va perpetrar una agressió contra Catalunya retallant l'Estatut amb l'aval del Govern de l'Estat".

stats