Política 27/03/2017

Domènech presenta l'equip amb qui vol dirigir el nou partit

La direcció de Podem presenta la seva pròpia llista, i la diputada de Catalunya Sí Que es Pot Jéssica Albiach, una de separada

Jordi Mumbrú
3 min
Xavier Domènech, Ska Keller, Joan Mena i altres membres d'En Comú Podem, a Mollet / PERE FRANCESCH (ACN)

BarcelonaXavier Domènech serà el líder del nou partit que vol aglutinar les esquerres a Catalunya. El que queda per decidir és quina serà l'executiva de la nova formació, així com el nom i alguns aspectes ideològics prou importants. Alguns d'aquests dubtes es revelaran el 8 d'abril, quan els inscrits a Un País en Comú (el nom provisional del partit) votin en assemblea i des d'internet. De moment se sap que es presentaran dues llistes per constituir aquesta nova cúpula, i seran els inscrits els que, mitjançant una votació de llistes obertes, seleccionaran qui es queda fora i qui no, així com l'ordre dels seleccionats.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Una de les llistes serà íntegrament de membres de Podem, mentre que l'altra, que aquest matí ha fet pública Domènech, estarà formada per 24 persones, 7 de les quals seran independents. La resta seran militants de Barcelona en Comú, ICV i EUiA.

De Barcelona en Comú hi haurà Adrià Alemany, Gerardo Pisarello, Susanna Segovia, Aitor Hernández Carr, Lucía Martín, Gemma Tarafa i Eloi Badia. Mentre que ICV tindrà Marta Ribas, David Cid, Ernest Urtasun, Núria Buenaventura i Candela López. EUiA, per la seva banda, comptarà amb Joan Josep Nuet, Eva Balart, Hèctor Sànchez i Núria Lozano. També hi ha Vicenç Navarro (catedràtic d'economia i membre de Podem).

Els independents són: Joana Agudo (CCOO), Elisenda Alamany (Candidatures Alternatives del Vallès), Marc Grau, Xavi Matilla (Terrassa en Comú), Teresa Estany (independent amb en Comú de Lleida), Marc Parés (Candidatura Activa del Figaró) i Paola Lo Cascio (ciències polítiques).

Albiach presenta la seva pròpia llista per "sumar"

Sota el nom de Juntes Podem, la diputada Jèssica Albiach ha presentat una llista "transversal" que "recull diferents sensibilitats de Podem Catalunya". En aquesta llista s'hi han situat alguns dels noms que van ser apartats del consell executiu de Podem, com Marc Bertomeu i la mateixa Albiach, que va dimitir. Així, pretén ser una alternativa a la llista de Podem que previsiblement presentarà Albano Dante Fachin.

A part d'Albiach i Bertomeu, també formen part de la llista Ana María Aroca, Raúl Martos, Marta Olivan, Carolina Rodríguez, Julio Rua i Anna Toro. En total són vuit membres i l'objectiu és que se sumin als 24 de Domènech i acabin formant els 32 membres que han de conformar la direcció del nou partit. Segons expliquen en un comunicat, volen defensar un "Podem fort i il·lusionant" que eviti "el conflicte intern permanent". La llista representa "la pluralitat que suma".

Fachin presenta la seva llista

La direcció de Podem Catalunya, per la seva banda, també ha presentat la seva pròpia llista, que porta per nom 'Radicalitat Democràtica JA!'. En total, són 16 membres que estan encapçalats per l'actual diputada d'En Comú Podem Marta Sibina, que també és la parella d'Albano Dante Fachin.

A Sibina també l'acompanya Fachin, a més de Sergi Cutillas, Ruth Moreta, Felipe López-Araguren, Noelia Bail, Sandra Montesinos, Josep Bel, Carmen González, Joan Giner, Susana Martínez, Enver Aznar, Isabel Mateos, Albert Urrutia, Sandra Monge i Gemma Del Río. En un comunicat, expliquen que els cercles de Podem Catalunya que té al territori han escollit la llista.

La voluntat d'aquesta candidatura és que "l'esperit radical i transformador es traslladi a la direcció del nou espai", expliquen en el seu comunicat. De totes maneres, defensen que cal "millorar" la presa de decisions que s'estan duent a terme durant el procés de formació del nou partit, perquè asseguren que en algunes ocasions "no han comptat amb els col·lectius de base". En aquest sentit, aposten perquè les assemblees de base "triïn els membres de l'òrgan que hauria de marcar les línies estratègiques de l'organització".

stats